Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kam putovala Noemi s Rút, když opustily Moabskou zemi? DO BETLÉMA 2. Noemi neměla pole, co udělala Rút? ŠLA SBÍRAT.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kam putovala Noemi s Rút, když opustily Moabskou zemi? DO BETLÉMA 2. Noemi neměla pole, co udělala Rút? ŠLA SBÍRAT."— Transkript prezentace:

1

2 Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kam putovala Noemi s Rút, když opustily Moabskou zemi? DO BETLÉMA 2. Noemi neměla pole, co udělala Rút? ŠLA SBÍRAT NA POLE SPADLÉ KLASY 3. Kdo byl Boáz? MAJITEL POLE, KDE SBÍRALA RÚT 4. Z čeho měla Noemi radost? Z NASBÍRANÝCH KLASŮ RÚT 5. Jaký dar měl Josef syn Jakuba od Hospodina? Kde ten dar využil? VYKLÁDAT SNY, VYLOŽIL SEN FARAÓNA O BOHATÝCH A CHUDÝCH ČASECH

3 8. Ve městě Šílo stála svatyně

4 Kostel – místo, kde zvláštním způsobem přebývá Bůh Izraelité také měli dům, kde zvláštním způsobem přebýval Hospodin, říkalo se jí - SVATYNĚ

5 STAN SETKÁVÁNÍ Místo, kde se Izraelité setkávali s Hospodinem během putování do Zaslíbené Země. Byla tam ukryta Archa úmluvy

6 SVATYNĚ V ŠÍLO (SILO) Pevná kamenná stavba, Místo setkávání s Hospodinem, Ukryta Archa úmluvy, ve které bylo Desatero

7 SVATYNĚ V ŠÍLO (SILO) Izraelité putovali jednou za rok o svátcích Putovali i celý týden Věřili, že Hospodin je blízko Jako poděkování přinášeli dary – oběti Vyprošovali si požehnání na další rok

8 Z truhly moudrosti krále Šalamouna

9 1. Jak se jmenovalo město, kde měla stát svatyně?

10 2. Z čeho byla postavena svatyně, když Izraelci putovali do Zaslíbené Země?

11 3. Stan setkávání. Tak se jmenovalo místo, kde byla ukryta..... (doplň co tam bylo ukryto)

12 4. Jak často navštěvovali Izraelité svatyni?

13 5. Josef v Egyptě pracoval jako poddaný na faraonově dvoře. Jednou se mu přihodila nepříjemnost, proto se dostal do vězení. Kdo mu k tomu dopomohl?

14 Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Jak se jmenovalo město, kde měla stát svatyně? 2. Z čeho byla postavena svatyně, když Izraelci putovali do Zaslíbené Země? 3. Stan setkávání. Tak se jmenovalo místo, kde byla ukryta..... (doplň co tam bylo ukryto) 4. Jak často navštěvovali Izraelité svatyni? 5. Josef v Egyptě pracoval jako poddaný na faraonově dvoře. Jednou se mu přihodila nepříjemnost, proto se dostal do vězení. Kdo mu k tomu dopomohl?

15 Římskokatolická farnost Hnojník říjen 2014 www.farnost-hnojnik.cz Pro vnitřní potřebu farnosti Použité obrázky: Rodinná Bible. 3. české vydání. 9 Henrietta Street, London WC2E 8PS: A Dorling KIindersley Book, 1997. ISBN 80-7209-636-2.


Stáhnout ppt "Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kam putovala Noemi s Rút, když opustily Moabskou zemi? DO BETLÉMA 2. Noemi neměla pole, co udělala Rút? ŠLA SBÍRAT."

Podobné prezentace


Reklamy Google