Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY SMĚŘUJÍCÍ K ROZVOJI ČTENÁŘSKÉ A INFORMAČNÍ GRAMOTNOSTI Český jazyk 3.třída Vyjmenovaná slova- S,V,Z-opakování.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY SMĚŘUJÍCÍ K ROZVOJI ČTENÁŘSKÉ A INFORMAČNÍ GRAMOTNOSTI Český jazyk 3.třída Vyjmenovaná slova- S,V,Z-opakování."— Transkript prezentace:

1 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY SMĚŘUJÍCÍ K ROZVOJI ČTENÁŘSKÉ A INFORMAČNÍ GRAMOTNOSTI Český jazyk 3.třída Vyjmenovaná slova- S,V,Z-opakování

2 POZOR NA ROZDÍLY V PSANÍ TĚCHTO SLOV sýra (2.p. od slova sýr) síra (prvek) sypat (písek) sípat (při chrapotu)

3 DOPLŇTE CHYBĚJÍCÍ PÍSMENA:I,Í,Y,Ý Psi rádi jedí s_rečky. Nastal s_chravý prosinec. Rozs_pala se nám mouka. Záhony rychle us_chaly. Myš našla kousíčk s_ra. Maruška byla s_rotek. V s_ni byla hostina. S_náček byl příliš rozmazlený. Byl čas s_t pšenici. Eva byla nastydlá a jen s_pala.

4 POZOR NA ROZDÍLY V PSANÍ TĚCHTO SLOV výt (pes vyje) vít (splétat věnec) výr (pták) vír (vodní, větrný) výskat (křičet) vískat (probírat někomu vlasy) výška (vysoký) vížka (věžička) vysutý (vysunutý) visutý(visící) vysel (semena) visel (obraz)

5 DOPLŇTE CHYBĚJÍCÍ PÍSMENA:I,Í,Y,Ý Čí je to v_na. Dívky v_ly věnce. Psi v_li na měsíc. Na stěně v_sí fotografie. Letadlo se vzneslo do v_šky. V_tr se změnil ve v_chřici. V_r je největší sova. Krav_čky přežv_kovaly. Rolník v_sel všechno zrní. Nev_skej, ještě není v_hráno. V_dra je vzácné zv_řátko. V_šňová je malá v_ska.

6 POZOR NA ROZDÍLY V PSANÍ TĚCHTO SLOV brzy brzičko nazývat se (jmenovat se) nazívat se (hodně zívat)

7 DOPLŇTE CHYBĚJÍCÍ PÍSMENA:I,Í,Y,Ý Náš mateřský jaz_k je čeština. Na bundě je z_p. Potřebujeme z_tra vyraz_t brz_ na cestu. Na obraze byla z_mní krajina. Brz_čko bude léto. U z_dky stál voz_k. Mnoho se naz_vá, kdo se stále nudí. Naz_vej věci pravými jmény. Máš mlsný jaz_ček.

8 TATO PREZENTACE BYLA VYTVOŘENA PRO PROJEKT INOVACE V RÁMCI EU-OPVK, KTERÝ VYTVOŘILA ZŠ A MŠ VIŠŇOVÁ VYPRACOVALA: MGR. ADÉLA PAŘÍKOVÁ VYTVOŘENO: 12.12.2010 Použitá literatura: STYBLÍK, Vlastimil, et al. Cvičení z pravopisu pro větší školáky. 2.vydání. Praha : SPN, 1995. 164 s. ISBN 80-85937-13-1.


Stáhnout ppt "INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY SMĚŘUJÍCÍ K ROZVOJI ČTENÁŘSKÉ A INFORMAČNÍ GRAMOTNOSTI Český jazyk 3.třída Vyjmenovaná slova- S,V,Z-opakování."

Podobné prezentace


Reklamy Google