Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Klávesnice 2. část Vstupní zařízení.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Klávesnice 2. část Vstupní zařízení."— Transkript prezentace:

1 Klávesnice 2. část Vstupní zařízení

2 Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Zvyšování klíčových aktivit Předmět, ročník: ICT, 1. ročník Název sady vzdělávacích materiálů: Úvod do předmětu ICT Sada číslo: ICT-21A Pořadové číslo vzdělávacího materiálu: 15 Označení vzdělávacího materiálu: VY_32_INOVACE_ICT-21A-15 Téma vzdělávacího materiálu: Klávesnice II Druh učebního materiálu: Prezentace Autor: Ing. Daniel Benna Anotace: Popis klávesnice 2. část Metodické poznámky: Materiál je vhodný pro všechny obory Datum vytvoření: Ověření ve výuce:

3 Klávesnice Ctrl Win Alt Alt_GR Esc PrtScr a další
Příkazové klávesy – dají se použít samostatně nebo v kombinaci s jinými klávesami

4 Příkazové klávesy Klávesa PRAVÝ ALT (ALT GR): Po stisku pravého ALT a nějakého znaku např. „V“, můžete napsat znak, který není na české klávesnici zobrazen (v našem případě

5 Příkazové klávesy Klávesa PRINT SCREEN (PRTSCN):
stisknutí klávesy PRINT SCREEN zaznamená obrázek celé obrazovky (kopii obrazovky) a zkopíruje jej do schránky v paměti počítače. Odsud ji můžete vložit (CTRL+V) do jiného programu. Tip Stisknutím kláves ALT+PRINT SCREEN zkopírujete obrázek aktuálního okna místo celé obrazovky.

6 Příkazové klávesy Klávesa SCROLL LOCK (SCRLK):
V některých programech změní stisknutí klávesy SCROLL LOCK chování kláves se šipkami a kláves PAGE UP a PAGE DOWN. Stisknutí těchto kláves způsobí, že se dokument bude posouvat, aniž by se měnila poloha kurzoru nebo výběru.

7 Příkazové klávesy Klávesa PAUSE/BREAK):
Tato klávesa se používá jen výjimečně. V některých starších programech se stisknutím této klávesy program pozastavil nebo se v kombinaci s klávesou CTRL zabránilo jeho spouštění.

8 Klávesnice Blok navigačních kláves ŠIPKA HOME END PageUP PageDOWN
VLEVO VPRAVO NAHORU DOLŮ HOME END PageUP PageDOWN DELETE INSERT Blok navigačních kláves

9 Klávesnice Pokud je NUMLOCK zapnutá, pak tento blok funguje jako numerická klávesnice, obsahuje číslice od 0 do 9, aritmetické operátory + (sčítání), - (odčítání), * (násobení) a / (dělení) a desetinnou tečku. Pokud je NUMLOCK vypnutá, funguje tento blok jako druhá sada navigačních kláves.

10 Klávesnice Funkční klávesy: F1 až F12, funkce těchto kláves se liší program od programu, některé už však mají „ustálenou” funkci, např. klávesa F1.

11 AUTOR NEUVEDEN. HDWorld [online]. [cit. 26. 12. 2013]
AUTOR NEUVEDEN. HDWorld [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. Microsoft [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. Microsoft [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. Yuhů [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. VŠE Testy [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. Mobilizujeme [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. Zing [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. Elektrona [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "Klávesnice 2. část Vstupní zařízení."

Podobné prezentace


Reklamy Google