Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Slovo života Slovo života srpen 2012 srpen 2012 „Každý, kdo se ke mně přizná před lidmi, k tomu se i já přiznám před svým Otcem v nebi; kdo mě však zapře.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Slovo života Slovo života srpen 2012 srpen 2012 „Každý, kdo se ke mně přizná před lidmi, k tomu se i já přiznám před svým Otcem v nebi; kdo mě však zapře."— Transkript prezentace:

1

2 Slovo života Slovo života srpen 2012 srpen 2012

3 „Každý, kdo se ke mně přizná před lidmi, k tomu se i já přiznám před svým Otcem v nebi; kdo mě však zapře před lidmi, toho i já zapřu před svým Otcem v nebi.“ (Mt 10,32-33).

4 Toto Slovo života je pro všechny křesťany zdrojem velké radosti a povzbuzení.

5 Ježíš nás ním vyzývá k důslednému žití naší víry v něj, protože od našeho postoje, který jsme vůči němu zaujali po dobu naší pozemské existence, závisí náš osud.

6 Říká, že pokud ho vyznáme před lidmi, dáme mu důvod, aby nás i on vyznal před svým Otcem. Pokud jsme ho zapřeli před lidmi, i on nás zapře před svým Otcem.

7 „Každý, kdo se ke mně přizná před lidmi, k tomu se i já přiznám před svým Otcem v nebi; kdo mě však zapře před lidmi, toho i já zapřu před svým Otcem v nebi.“ (Mt 10,32-33).

8 Ježíš slibuje odměnu nebo trest, které nás čekají po tomto životě, protože nás miluje. On ví, jak říká jeden z církevních otců, že strach z trestu je někdy mnohem účinnější než krásný příslib.

9 Proto v nás živí touhu po nekonečném štěstí a zároveň, jen aby nás zachránil, vyvolává v nás strach ze zatracení.

10 Zajímá ho jen to, abychom navždy žili s Bohem. A to je bezpochyby jediná věc, na které záleží, je to cíl, pro který jsme se narodili. Skutečně jen s ním dosáhneme úplnou realizaci sebe samých, úplné uspokojení všech našich snažení.

11 Proto nás Ježíš vybízí "vyznat ho" už tady na zemi. Naopak, pokud s ním v tomto životě nechceme mít nic společného, pokud ho nyní zapíráme, při vstupu do věčného života se ocitneme navždy od něho odděleni.

12 Ježíš na konci naší pozemské cesty neudělá nic jiného než to, že před Otcem potvrdí volbu, jakou udělal každý z nás na zemi, se všemi jejími důsledky. S odvoláním na poslední soud nám ukazuje důležitost a závažnost rozhodnutí, které děláme v tomto životě: vždyť ve hře je celá naše věčnost.

13 „Každý, kdo se ke mně přizná před lidmi, k tomu se i já přiznám před svým Otcem v nebi; kdo mě však zapře před lidmi, toho i já zapřu před svým Otcem v nebi.“ (Mt 10,32-33).

14 Jak využít toto Ježíšovo varování? Jak žít toto jeho slovo? Říká to on sám: "Kdo mě vyzná...„ Rozhodněme se tedy vyznat ho před lidmi s jednoduchostí a upřímností.

15 Překonejme lidské ohledy. Vymaňme se z průměrnosti a kompromisních postojů, které obírají náš život o autentičnost, i tu křesťanskou.

16 Pamatujme na to, že jsme byli povoláni být Ježíšovými svědky: on chce přijít ke všem lidem se svým poselstvím klidu, spravedlnosti, lásky, a to právě přes nás. Svědčme o něm všude, kde se nacházíme, v rodině, v práci, mezi přáteli, ve škole nebo v jiných životních situacích.

17 Svědectvím ať jsou především naše postoje: čestnost života, mravní čistota, nelpění na penězích, účast na radostech a utrpení druhých.

18 Zvláště vydávejme svědectví naší vzájemnou láskou, naší jednotou, aby klid a čistá radost, které Ježíš slibuje těm, kteří jsou s ním sjednoceni, zaplavily naši duši už v tomto životě a rozlévaly se i na ostatních.

19 A každému, kdo se nás zeptá, proč takto chováme, proč jsme takoví klidní v tomto rozervaném světě, odpovězme s pokorou a upřímností těmi slovy, které nám vnukne Duch Svatý. Tak budeme svědčit o Kristu i slovem, i na úrovni myšlenek.

20 A tehdy snad všichni ti, kteří ho hledají, jej budou moci najít.

21 Někdy můžeme být nepochopení, budou nám odporovat, můžeme se stát objektem výsměchu či dokonce odporu a pronásledování. Ježíš nás však upozornil i na toto: "Pokud pronásledovali mne, budou pronásledovat i vás" (Jan 15, 20).

22 Jsme tedy na správné cestě. Nadále s odvahou vydávejme svědectví o něm i uprostřed zkoušek i za cenu života.

23 Vytoužený cíl, který nás čeká, za to stojí: je to nebe, kde nás Ježíš, kterého milujeme, navždy vyzná před svým Otcem.

24 “Parola di Vita”, Vita”, pubblicazione mensile del Movimento dei Focolari. Testo di: Chiara Lubich, scritta nel 1984 Grafica Anna Lollo in collaborazione con don Placido D’Omina (Sicilia, Italia) Questo commento alla Parola di Vita è tradotto in 96 lingue e idiomi, e raggiunge vari milioni di persone in tutto il mondo tramite stampa, radio, TV e via internet. Per informazioni www.focolare.org Questo PPS, in diverse lingue, è pubblicato su www.santuariosancalogero.org (da dove si può scaricare) „Každý, kdo se ke mně přizná před lidmi, k tomu se i já přiznám před svým Otcem v nebi; kdo mě však zapře před lidmi, toho i já zapřu před svým Otcem v nebi.“ (Mt 10,32-33)


Stáhnout ppt "Slovo života Slovo života srpen 2012 srpen 2012 „Každý, kdo se ke mně přizná před lidmi, k tomu se i já přiznám před svým Otcem v nebi; kdo mě však zapře."

Podobné prezentace


Reklamy Google