Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Beseda s myslivci. 5. ledna 2013 Vytvořila: Mgr. Jana Šopejstalová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Beseda s myslivci. 5. ledna 2013 Vytvořila: Mgr. Jana Šopejstalová."— Transkript prezentace:

1 Beseda s myslivci. 5. ledna 2013 Vytvořila: Mgr. Jana Šopejstalová

2 Manželé Mráčkovi.  5. ledna jsme se sešli k první schůzce v roce 2013. Naše pozvání přijali myslivci z MS Háj Praskolesy.  Manželé Mráčkovi připravili pro děti z našeho oddílu MOP Bobříci zajímavou a poučnou besedu.

3 Obrázek muflona. 

4 Lišky v encyklopedii. 

5 Poučení.  Poučili jsme se tom, jak se máme v lese chovat. Zvláště nás Petr upozornil, že pokud uvidíme v lese selata prasat divokých, nemáme se k ním přibližovat. Takové rady jsou zvláště pro naše mladé ochránce přírody důležité. Do lesů chodíme často a zvěř pozorujeme rádi.

6 Zvěř musíme chránit před nemocemi. 

7 Náročná práce myslivců.  V ukázce jsme viděli, jak myslivci vystříkávají krmelce, aby se zbavili škůdců a jejich zárodků, ale také různých nosičů nemocí. V encyklopedii jsme viděli prašivinu u lišek a její nebezpečí přenosu na psy. Pohovořili jsme o ochraně zvěře před zemědělskými stroji. Myslivci se se zemědělci dohodnou a před vjetím těžké techniky do polí a luk, udělají nezbytná opatření, aby se zabránilo poranění jednotlivých kusů.

8 Samolepky od Myslivosti. 

9 Pár slov na závěr. 

10 Rozloučení.  Děti naslouchaly se zájmem, z dnešní schůzky si odnesly řadu informací, poučení a rad.  Již nyní se těšíme na další akce, které ve spolupráci s MS Háj Praskolesy uskutečníme. Věříme, že díky těmto aktivitám vychováme z našich členů opravdové milovníky a ochránce přírody.

11  Děkuji. Snad se vám moje prezentace líbila.


Stáhnout ppt "Beseda s myslivci. 5. ledna 2013 Vytvořila: Mgr. Jana Šopejstalová."

Podobné prezentace


Reklamy Google