Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední škola zemědělská a ekologická a střední odborné učiliště chladící a klimatizační techniky, Kostelec nad Orlicí SŠZE a SOU CHKT, Kostelec nad Orlicí.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední škola zemědělská a ekologická a střední odborné učiliště chladící a klimatizační techniky, Kostelec nad Orlicí SŠZE a SOU CHKT, Kostelec nad Orlicí."— Transkript prezentace:

1 Střední škola zemědělská a ekologická a střední odborné učiliště chladící a klimatizační techniky, Kostelec nad Orlicí SŠZE a SOU CHKT, Kostelec nad Orlicí

2 Zahájení 2. září 2013 v 8:05 hodin v budovách v Komenského ulici
Střední škola zemědělská a ekologická a střední odborné učiliště chladící a klimatizační techniky, Kostelec nad Orlicí Zahájení 2. září 2013 v 8:05 hodin v budovách v Komenského ulici Označení učeben: Agropodnikání 1.A Ekologie a životní prostředí 1.C Elektromechanik CHKT 1.R Třídní učitelé: 1.A Ing. Milena Kracíková 1.C PaedDr. Ladislav Miček 1.R Mgr. Milan Všetička Teoretická výuka probíhá v Komenského ulici. Odborný výcvik žáků učiliště probíhá v areálu dílen v Havlíčkově ulici.

3 Střední škola zemědělská a ekologická a střední odborné učiliště chladící a klimatizační techniky, Kostelec nad Orlicí Komunikace se školou Telefonicky spojovatelka vedoucí ŠJ vedoucí DM em – em zaslaná omluvenka je považována za předběžnou informaci a důvod nepřítomnosti je nutné zapsat do omluvného listu žáka Písemně – žádosti o uvolnění z předmětu TV nutno doložit lékařským potvrzením - uvolnění z vyučování na dobu delší než 3 dny včetně formuláře ke stažení na stránkách školy v odkazu „pro žáky“ Osobně na schůzkách rodičů 2x ročně v listopadu a v dubnu – termíny na webu - mimo schůzky se doporučuje předchozí tel. dohoda Informace o prospěchu na stránkách školy SAS rodiče/žáci – heslo pro přístup bude předáno žákům v září. V případě ztráty vydá třídní učitel nové.

4 Komunikace s rodiči (zákonnými zástupci) Telefonická
Střední škola zemědělská a ekologická a střední odborné učiliště chladící a klimatizační techniky, Kostelec nad Orlicí Komunikace s rodiči (zákonnými zástupci) Telefonická Písemná → kontaktní údaje do dotazníku (vyplňují žáci první den školy) em Osobní na základě pozvánky k jednání Škola komunikuje prioritně se zákonným zástupcem označeným v dotazníku jako 1. zákonný zástupce Pozn.: Údaje z dotazníku slouží k evidenci ve školní matrice. V případě soudního rozhodnutí o změně nebo zbavení rodičovských práv nutno informovat školu, jinak budou informace poskytovány oběma zákonným zástupcům.

5 Střední škola zemědělská a ekologická a střední odborné učiliště chladící a klimatizační techniky, Kostelec nad Orlicí Školní řád Zveřejněn na webu v levém menu „dokumenty školy“ na vyplývá ze školského zákona a určuje pravidla ve škole. Např.: Omlouvání absence pravidla určuje v souladu se školským zákonem školní řád status zpřísněného omlouvání absence - může být udělen na návrh třídního učitele po projednání s výchovným poradcem a ředitelkou školy žákovi, jehož docházka vykazuje rysy záškoláctví. Uvolňování z výuky – do dvou dnů třídní učitel, 3 a více dnů ředitelka školy na základě písemné žádosti Uvolňování z předmětů – pro TV doporučení lékaře, pro předmět motorová vozidla řidičské oprávnění, pro ostatní doklad o předchozím dosaženém vzdělání. Nelze uvolnit z předmětu, který je rozhodující pro odborné zaměření Nelze uvolňovat pravidelně z posledních hodin výuky atd. Na nejdůležitější pravidla budou žáci upozorněni v den nástupu do školy.

6 Střední škola zemědělská a ekologická a střední odborné učiliště chladící a klimatizační techniky, Kostelec nad Orlicí Rozvrh hodin Vyučování 8:05 – 16:00 v pátek nejdéle do 13:30 Rozvrhy jsou jiné sudý a lichý týden – odpovídá kalendáři Pravidelné uvolňování z koncových hodin nelze! Prázdniny a plánovaná volna na webu školy od září. Exkurze a praxe v aktuálních změnách rozvrhu na webu.

7 Střední škola zemědělská a ekologická a střední odborné učiliště chladící a klimatizační techniky, Kostelec nad Orlicí Čipy Cena 100,- Kč Použití: Vstup do školy Kopírování Odhlašování a přihlašování stravy Po skončení vzdělávání zůstává žákům. Při poškození nebo ztrátě nutno koupit nový.

8 Střední škola zemědělská a ekologická a střední odborné učiliště chladící a klimatizační techniky, Kostelec nad Orlicí Učebnice – žákovská burza učebnic ve škole Seznam požadavků pro jednotlivé předměty bude na stránkách školy.

9 Střední škola zemědělská a ekologická a střední odborné učiliště chladící a klimatizační techniky, Kostelec nad Orlicí Další pomůcky: Vhodný oděv a obuv na praxe a odborný výcvik – pevná obuv a oděv který neodporuje pravidlům BOZP a pro žáky 1.A a 1. C chrání proti povětrnostním podmínkám Bavlněný plášť s dlouhým rukávem do laboratoře chemie a chovu zvířat – pro žáky, kteří mají tyto předměty v učebním plánu (NE pro 1.R)

10 Střední škola zemědělská a ekologická a střední odborné učiliště chladící a klimatizační techniky, Kostelec nad Orlicí Potvrzení o studiu Vydává třídní učitel nejdříve v den zahájení školního roku - od je přijatý uchazeč žákem školy.

11 Střední škola zemědělská a ekologická a střední odborné učiliště chladící a klimatizační techniky, Kostelec nad Orlicí Stravování Vlastní školní jídelna. Pro ubytované celodenní strava - snídaně - oběd - výběr ze dvou jídel - večeře Možno odebírat jednotlivá jídla. Přihlášky a odhlášky a volby jednotlivých jídel: Čipem na terminálu ve ŠJ Po zadání hesla na stránkách školy U vedoucí ŠJ Odhlašování den předem do 12:00 Přihlašování a volba oběda dva dny předem do 12:00

12 Platby za ubytování a stravování
Střední škola zemědělská a ekologická a střední odborné učiliště chladící a klimatizační techniky, Kostelec nad Orlicí Platby za ubytování a stravování Inkasem v polovině předcházejícího měsíce – první platby v srpnu! Neprojde-li platba → upozornění Při nezaplacení do 1. dne v měsíci → okamžité ukončení stravování až do uhrazení → do týdne vystěhování z DM Kontakt: p. Iva Hanušová mobil

13 Střední škola zemědělská a ekologická a střední odborné učiliště chladící a klimatizační techniky, Kostelec nad Orlicí Adaptační kurz 5. a 6. září 2013 Garant: Mgr. Petr Novotný mobil: Lyžařský kurz Deštné v OH – termín bude upřesněn

14 Střední škola zemědělská a ekologická a střední odborné učiliště chladící a klimatizační techniky, Kostelec nad Orlicí Ubytování žáků Vlastní domov mládeže Vedoucí vychovatelka Petra Makrlíková tel


Stáhnout ppt "Střední škola zemědělská a ekologická a střední odborné učiliště chladící a klimatizační techniky, Kostelec nad Orlicí SŠZE a SOU CHKT, Kostelec nad Orlicí."

Podobné prezentace


Reklamy Google