Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ústí nad Labem očima 7.C.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ústí nad Labem očima 7.C."— Transkript prezentace:

1 Ústí nad Labem očima 7.C

2 Poloha města Ester Hornofová, Ria Kirvejová
Ústí nad Labem se nachází v severních Čechách. Protéká tudy řeka Labe a žije zde téměř sto tisíc obyvatel. Sousedními městy jsou Děčín, Litoměřice a Teplice.

3 Pohled z vyvýšeného místa Pavel Ploc, Jan Ščuka
Z rozhledny Větruše se nabízí pohled na velkou část města. V centru města se tyčí věže dvou kostelů. Pod Mariánskou skálou vede silnice a železnice. Jsou tu tři mosty přes Labe: Mariánský most, Most Edvarda Beneše a železniční most.

4 Historie Denisa Abrahamová, Kristýna Gubíková
Historie města sahá až do 11. století a souvisí především s výhodnou polohou města jako dopravního a obchodního centra. Proto se Ústí již ve 13. století stalo královským městem.

5 Hrad Střekov David Paulík
Upravená hradní zřícenina je výraznou dominantou na pravém břehu Labe. Hrad byl založen k ochraně obchodní cesty a jeho romantika přitahovala řadu významných osobností.

6 Větruše David Paulík 15. října 1896 byl položen základní kámen a rok po té, 17. října 1897, byla stavba dokončena. Restaurace na Ferdinandově výšině se stala centrem společenského života obyvatel Ústí.

7 Kostel Nanebevzetí Panny Marie David Paulík
Kostel postavený ve 14. století byl v 80. letech 19. století přestavěn. Bombardování v dubnu 1945 vážně narušilo základy chrámové věže, která je od té doby vychýlena od kolmé osy téměř o dva metry.

8 Doprava Lucie Hurtová, Sabina Ledinská
K cestování po Ústí nad Labem slouží především trolejbusy a autobusy. Protože je však MHD pomalá, lidé jezdí raději auty. Pro plynulou dopravu se v Ústí vybudovalo mnoho světelných křižovatek a kruhových objezdů.

9 Sport Pavel Palan Sportovci mají v Ústí velký výběr. Lze si zahrát fotbal, tenis, squash, atd. Můžete si samozřejmě také zaplavat nebo zahrát hokej na místním stadionu. Hokej je nyní v Ústí asi nejoblíbenějším sportem.

10 Zoologická zahrada Jana Radochová, Simona Zemančíková
Zoologická zahrada je rozložena na 26-ti hektarech svahu Mariánské skály. Návštěvníci zde mohou spatřit více než 1300 druhů zvířat. Nejslavnějším obyvatelem zahrady je orangutan Ňuňák, který si zahrál hlavní roli ve filmu Dva lidi v Zoo.

11 Mariánský most Dana Tůmová
Počátkem roku 1994 byla připravena nákladná stavba Mariánského mostu. Slavnostní otevření proběhlo , automobily začaly most využívat o den později.

12 Centrum Štěpánka Novotná, Helena Patyková
V samém centru města je Mírové náměstí. Stojí zde různé obchody, banky a také Interhotel Bohemia. Právě se tu opravuje chodník. Jsou zde trolejbusové a autobusové zastávky, auta sem však bez povolení nesmějí.

13 Krásné Březno Jan Mikšovský
Krásné Březno je městská čtvrť. Nachází se zde Zoologická zahrada, kulturní dům Corso, pivovar, fotbalový klub Slavoj, supermarkety Plus a Penny Market a také ZŠ Anežky České, do které chodím.

14 Severní Terasa Patrik Pocedič, Karel Višňovský
Další významnou městskou čtvrtí je Severní Terasa. Je zde mnoho obytných domů, veliký park a také psí útulek. Nedaleko se nachází nově vystavěná Masarykova nemocnice.

15 Neštěmice Tomáš Rajnošek, František Růžička
V Neštěmicích stojí hodně panelových domů i rodinných domků. Najdeme zde základní školu, zdravotní středisko, fotbalový stadion i dva supermarkety.

16 Naše zdroje Z těchto stránek jsme čerpali informace a fotografie


Stáhnout ppt "Ústí nad Labem očima 7.C."

Podobné prezentace


Reklamy Google