Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Created by Tomasek.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Created by Tomasek."— Transkript prezentace:

1 Created by Tomasek

2 Dr. Harry Emerson Fosdick
Na svahu hory Long's Peak v Coloradu leží zbytky obrovského stromu.Přírodovědci tvrdí, že zde stál přibližně čtyři sta let. Když Kolumbus přistál v San Salvadoru, sotva vyrašil, polovičního vzrůstu dosáhl v době, kdy se Poutníci usadili v Plymouthu. Během jeho dlouhého života do něj čtrnáckrát udeřil blesk a proburácelo kolem něj bezpočet lavin a bouří. Všechno to přežil. Ovšem nakonec strom napadla armáda brouků a srazila jej k zemi. Hmyz mu prožral kůru a svými malými, avšak neustálými ůtoky z něj vysál veškerou sílu. Lesní velikán, kterého věky nezlomily, blesky nerozrazily ani bouře nezdolaly, padl jako obět brouků tak malých, že by je člověk mohl rozdrtit mezi palcema ukazováčkem. A nejsme i my jako tenhle bojující lesní velikán? Copak se nám také nedaří přežít všechny ty občasné bouře a laviny a údery, které nám znepříjemňují život, aby nám nakonec srdce vyžrali brouci starostí - hmyz, který bychom mohli snadno rozdrtit mezi palcem a ukazováčkem?

3 Příběh z války Jeden ze dvou bratrů, kteří na území Francie bojovali jako příslušníci jedné roty, padl k zemi po zásahu německou kulkou. Druhý z bratrů, kterému se podařilo smrti uniknout, požádal svého velitele o povolení, aby se směl vydat pro svého bratra. "Pravděpodobně je již mrtev," odpověděl mu na jeho žádost důstojník, "a nemá smysl, abyste riskoval svůj život pro to, abyste přinést jen jeho mrtvé tělo." Po vojákově dalším naléhání však velitel přece jen svolil. Právě v okamžiku kdy muž s nasazením života přivlékl svého bratra na zádech do zákopu, poraněný muž zemřel. "Tak to vidíte," řekl mu důstojník. "Riskoval jste život pro nic za nic.„ "Ne," odpověděl mu voják - jmenoval se Tom. " Udělal jsem to, co ode mne očekával, a dostalo se mi za to odměny. Když jsem se k bratrovi připlížil a vzal jsem ho do náruče, řekl mi: "Tome, já jsem věděl že přijdeš - prostě jsem to cítil„

4 Z knížky „Jak se zbavit starostí a začít žít“ -Dale Carnegie-
Moudří lidé nikdy nesedí a neoplakávají své ztráty, ale s veselou myslí se jí snaží napravit Naším hlavním úkolem není vidět to, co se matně rýsuje v dálce, ale pracovat na tom, co leží před námi Štastný, opravdu šťasný je jen ten, kdo může říct, že vlastní dnešní den; kdo s čistým svědomím vždy může prohlásit: "Zítřku, dělej co chceš - já dnes jsem mohl žít.„ "Ti, kdo nevědí, jak bojovat se starostmi, umírají mladí." - Alexise Carrela Bože, dej mi vyrovnanost, abych se smířil s věcmi, které nezměním, odvahu změnit věci, které změnit jdou, a moudrost, abych je od sebe poznal.

5 Citáty o přátelství Nekráčej přede mnou, možná za Tebou nepůjdu. Nekráčej za mnou, možná Tě nedokážu vést. Kráčej vedle mě a buď můj přítel. Falešný přítel je horší, než nepřítel, protože nepříteli se vyhýbáš, kdežto příteli věříš. Není tak těžké za přítele umřít, jako najít takového, aby umírání stálo za to. Ránu, kterou zasadil přítel, se nehojí! Nejoddanější přátelé jsou jako psi - nakonec vás kousnou, když jim budete pořád ubližovat. Jen blázen se dá dvakrát kousnout stejnou zmijí. Nevíš, kdo je tvým přítelem, dokud se s tebou neprolomí led. Přítel je člověk, který zná tvoji minulost, věří ve tvou budoucnost a má tě rád takového, jaký jsi dnes.

6 Citáty o lásce Milujeme ty, co nás odmítají, odmítáme ty, co nás milují. Láska je líbezný květ, ale je třeba odvahy, abychom si jej šli utrhnout na kraj strašné propasti. -Stendhal- Nebýt milován, to je smůla ale nemilovat, to je neštěstí. „Každému kdo pro Tebe něco znamená, každým dnem připomínej, že máš ho rád. Ať maličkostí či velkým činem, náhle pak nemusí zbýt Ti čas, ani vyslovit, jak strašně měls ho rád ... "

7 Vysoká cena za vyrovnání účtů…
Tím, že nenávidíme své nepřátelé, dáváme jim nad sebou moc; ovládají náš spánek, naše chutě, náš krevní tlak, naše zdraví, naše štěstí. Naši nepřátelé by jistě tančili samou radostí, kdyby se dověděli, jaké nám oplácejí rovné rovným! Naše nenávist jim přitom nijak neškodí – naopak, mění naše vlastní dny a noci v peklo. Pamatujte, že nespravedlivá kritika je často zamaskovaná pochvala. Nezapomínejte, že když vás zezadu kopají, znamená to, že jste vpředu. Možná nejsme taková světci, abychom milovali své nepřátele, ale chceme-li si zachovat vlastní zdraví a štěstí, zkusme jim alespoň odpustit a zapomenout na ně. Kameny, klacky mi snad zlámou kosti, slova však neublíží. Tedy, místo toho abychom své nepřátele nenáviděli, politujme je a děkujme Bohu, že nás stvořil jiné než je. Místo abychom vršili opovržení a pomstu, poskytněme jim porozumění, soucit, pomoc, odpuštění a modleme se za ně.

8 █████THE END█████


Stáhnout ppt "Created by Tomasek."

Podobné prezentace


Reklamy Google