Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Český ráj poznávání přírodního bohatství země

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Český ráj poznávání přírodního bohatství země"— Transkript prezentace:

1 Český ráj poznávání přírodního bohatství země
Jazyk a řeč Vyjadřování, dorozumívání, výslovnost

2 Na východ od Turnova vystupuje hora, která se jmenuje Kozákov
Na východ od Turnova vystupuje hora, která se jmenuje Kozákov. My jsme si sem vyjeli a nyní se rozhlížíme do kraje. Kde je naše město? Co ještě vidíme?

3 Sestupujeme z vrcholu a horu zkoumáme
Sestupujeme z vrcholu a horu zkoumáme. Objevujeme kamenný lom a v něm nás zdraví Jaspísek s Titíkem.

4 „Když chceš drahokam, musíš nejdřív vydolovat kámen
„Když chceš drahokam, musíš nejdřív vydolovat kámen. Čím si můžeš pomoci?“

5 Vydolované kameny obrousíme a vyleštíme
Vydolované kameny obrousíme a vyleštíme. Najdi obrázek, kde se kameny leští.

6 Najdi shodnou fotografii

7 Použité odkazy Vlastní zdroje

8 Metodický pokyn Integrovaný blok: příroda
Popis Seznamuji děti s přírodním bohatstvím našeho kraje Očekávání a cíle Poznání práce s drahými kameny a prohloubení vztahu k místu, kde žiji Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Na snímku č. 2 si vyprávíme o zdejším kraji „Co vidím z vrcholu hory Kozákov Na snímku č. 3 procházíme lomem na drahé kameny a seznamujeme se s našimi průvodci skřítky …. (objeví se na kliknutí) Na snímku č. 4 Hledáme vhodné nářadí na dobývání kamenů z lomu (kliknutím na vybrané nářadí se dětem nabízí zpětná vazba) Na snímku č. 5 dále vyprávíme o zpracování vydolovaného kamene a hledáme mezi fotografiemi druh práce – leštění. (kliknutím na vybrané nářadí se dětem nabízí zpětná vazba) Na snímku č.6 z hromádky kamenů přiřazujeme stejné dvojice. (kliknutím na vybrané nářadí se dětem nabízí zpětná vazba) Materiál je vytvořen pro dotyková zařízení U každého snímku je v poznámkách psaná instrukce Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Práce s didaktickým kufříkem KUMUČ
Veškeré poznatky si děti mají možnost vyzkoušet v praxi – vhodné pomůcky: kladívko, brusný papír, vata…. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 Prvky polytechnické výchovy
Provádět jednoduché úkony s technickými pomůckami Vyjadřovat samostatně a smysluplně myšlenky, nápady, pocity, ve vhodně zformulovaných větách Používat jednoduchá souvětí, vyjádřit myšlenku, nápad, mínění, popsat situaci, událost, vyjádřit svoje pocity, prožitky  Zaměřovat se na to, co je z poznávacího hlediska důležité Tvořivě využívat přírodní i ostatní materiály Experimentovat s výtvarně netradičními materiály Vnímat, že je zajímavé dozvídat se nové věci, využívat zkušeností k učení  Prožívat radost ze zvládnutého a poznaného Mít poznatky z nejrůznějších oblastí života a poznání v rozsahu podle toho, s čím se v praxi setkává, co kolem sebe vidí, co prožívá, co mu bylo zprostředkováno či vysvětleno (např. poznatky o přírodě živé i neživé, o přírodních jevech a dějích, o lidech a jejich životě, o kultuře či technice)  Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

13 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Český ráj poznávání přírodního bohatství země"

Podobné prezentace


Reklamy Google