Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Školkáčci jedou na výlet

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Školkáčci jedou na výlet"— Transkript prezentace:

1 Školkáčci jedou na výlet
vnímání

2

3

4

5

6

7

8

9 Použité odkazy Vlastní ilustrace

10 Metodický pokyn Integrovaný blok: Vnímání
Popis Hledáme své kamarády v lese Očekávání a cíle Přirozeně a bez zábran komunikovat s druhým dítětem Spolupracovat s ostatními Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Na snímku č. 2 se seznamujeme se všemi kamarády ze školky. Snažíme si zapamatovat, kdo kde sedí v autobuse, který jede na výlet. Na snímku č. 3 – 7 si hrajeme s dětmi na schovávanou. Hledáme, kdo na snímku chybí. Kromě snímku č. 7 se všude schovává 5 dětí. Teprve když děti vyjmenují všechny, kdo chybí – klikneme myškou, aby se objevily. Na snímku č. 7 je jich ztracených 6. Na snímku č. 8 nastupujeme zpátky na autobusu …..vzpomeneme si, kdo kde sedí? Pokud víme jméno a místo v autobusu – klikneme na okénko – dítě se objeví Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

13 Práce s didaktickým kufříkem KUMUČ
Děti za pomocí nůžek a barviček vyráběly les – pozorování během výletu. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

14 Prvky polytechnické výchovy
Přirozeně a bez zábran komunikovat s druhým dítětem Spolupracovat s ostatními Vyhledávat partnera pro hru, domlouvat se, rozdělovat a měnit herní role, hru rozvíjet a obohacovat Spolupracovat při hrách a aktivitách nejrůznějšího zaměření, být ostatním partnerem Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

15 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Školkáčci jedou na výlet"

Podobné prezentace


Reklamy Google