Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KRÁDEŽE Z BANKOMATŮ Na našem prvním diapozitivu vidíte osobu, která podle všeho provádí bankovní transakci na bankomatu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KRÁDEŽE Z BANKOMATŮ Na našem prvním diapozitivu vidíte osobu, která podle všeho provádí bankovní transakci na bankomatu."— Transkript prezentace:

1 KRÁDEŽE Z BANKOMATŮ Na našem prvním diapozitivu vidíte osobu, která podle všeho provádí bankovní transakci na bankomatu.

2 Instalace pasti Ve skutečnosti však osoba instaluje do bankomatu past, aby do ní „chytila“ dalšího uživatele karty.

3 Upozornění hlídače Úpravy na bankomatech jsou riskantní, proto tyto osoby pracují v týmech. Hlídač varuje před případným možným očitým svědkem / nebo na další potenciální obětí.

4 Oběť Zde se díváme na dalšího klienta používajícího bankomat po instalování pasti. Klient vkládá svou kartu a začíná transakci.

5 Spuštění PASTI Karta je bankomatem zabavena a zákazník je zmaten a ptá se sám sebe proč mu byla karta zabavena. Zde však vidíme obětavce, jak přichází na pomoc (POMOC!!!).

6 Poctivý lidumil nabízející POMOC
Zde se díváme na zloděje předstírajícího pomoc. Ve skutečnosti se však po získání karty „zákazníka“, snaží dozvědět jeho PIN.

7 Získání přístupu k PINu
Náš obětavec přesvědčuje „zákazníka“, že může dostat kartu zpět, pokud namačká svůj PIN, zatímco „pomocník“ ve stejné chvíli stiskne „zrušit“ a „vložit“.

8 Beznadějná situace, „odchod“
Po několika pokusech je „zákazník“ přesvědčen, že došlo k zabavení jeho karty. „Zákazník“ a náš obětavec odcházejí od bankomatu.

9 Získání KARTY Když si je zloděj jist, že je „čistý vzduch,“ vrací se, aby zabavenou kartu získal zpět ze své pasti. Nejenže má kartu, ale získal i PIN, který mu „zákazník“ nevědomky poskytl.

10 Útěk Zloděj získal kartu i PIN a odchází od bankomatu se 4000 £ z účtu „zákazníka“.

11 PAST Past je vyrobena z RENTGENOVÉHO filmu, což je materiál, kterému zloději dávají přednost hlavně kvůli černé barvě, která se vzhledově podobá štěrbině kartové čtečky.

12 Instalace PASTI Past je pak vložena do štěrbiny bankomatu. Při tom dává zloděj pozor, aby do štěrbiny nezasunul celý film Konce jsou přeloženy a opatřeny lepicími páskami pro lepší přilnutí k vnitřní a vnější ploše štěrbin.

13 NEVIDITELNÉ Jakmile jsou konce pevně přilepeny a připevněny ke štěrbině, je prakticky nemožné, aby je nic netušící zákazník objevil.

14 Jak dochází k „zabavení“ Vaší karty?
Obě strany pasti jsou naříznuty, což zabraňuje vrácení karty ještě před dokončením transakce.

15 Vyjmutí „zabavené“ karty
Jakmile „zákazník“ odejde a zloděj má Váš PIN, může odstranit nalepenou past tak, že uchopí přeložené konce a pak jednoduše stačí past, která zadržela Vaši kartu, vytáhnout.

16 DOPORUČENÍ 1.-V případě, že byla Vaše karta zabavena, prohlédněte si štěrbinu bankomatu a čtečku karty, zda na nich nejsou patrné nějaké známky zakázaných úprav. Jestliže uvidíte konce filmu přilepené ke štěrbině, odlepte je, past vytáhněte a kartu vyjměte. 2.- Tuto skutečnost OKAMŽITĚ nahlaste bance.

17 Tuto zprávu ihned pošlete přátelům a rodině.


Stáhnout ppt "KRÁDEŽE Z BANKOMATŮ Na našem prvním diapozitivu vidíte osobu, která podle všeho provádí bankovní transakci na bankomatu."

Podobné prezentace


Reklamy Google