Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková Téma: Procvičování podstatných jmen II.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková Téma: Procvičování podstatných jmen II."— Transkript prezentace:

1 AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková Téma: Procvičování podstatných jmen II.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková VY_32_INOVACE_20_Podstatná jména 4.ročník_Procvičování podstatných jmen II. Téma: Procvičování podstatných jmen II. Vytvořeno: duben 2012 CZ.1.07/1.4.00/

2 PODSTATNÁ JMÉNA PROCVIČOVÁNÍ II.

3 ANOTACE Prezentace je určena žákům 4.ročníku.
V několika cvičeních si procvičí a upevní své znalosti o podstatných jménech. Ke každému cvičení je připravena kontrola. Cvičení lze využít jako pracovní listy.

4 U všech podstatných jmen urči rod, číslo, pád a vzor.
Nad horskými útesy se vznášeli orli. V močále jsme viděli dva čápy. Mezi stromy prosvítají bílé chalupy. Vítr si pohrává se stébly trávy. Pták bil kolem sebe poraněnými křídly. Nejezdi po zábradlí ! U rybníka se pasou husy. Kup kilo brambor a cibuli. r. muž., č.mn., 7.p., hrad r. muž., č.mn., 1.p., pán r. muž., č.j., 6.p., hrad útesy orli. močále r. muž., č.mn., 4.p., pán r. muž., č.mn., 7.p., hrad r. žen.,č.mn., 1.p., žena čápy. stromy chalupy. r. muž., č.j., 1.p.,hrad r. stř., č.mn., 7.p., město r. muž., č.j., 1.p., pán Vítr stébly trávy. Pták r .žen., č.j., 2.p., žena r. stř., č.mn., 7.p., město r. muž., č.j., 2.p., hrad křídly. zábradlí rybníka r. žen, č.mn., 1.p., žena r. stř., č.j., 4.p., město r. stř., č.j., 6.p., stavení husy. kilo brambor cibuli. r. žen., č.j., 4.p., růže r. žen., č.mn., 2.p., žena

5 Napiš v množném čísle. Nad polem krouží jestřáb. V kleci spí lev.
V parku stojí starý dub. Těžký vůz pomalu vyjíždí do kopce. Po silnici jede autobus, auto a motorka. Na zahradě vidím motýla a berušku. Páv pyšně kráčí alejí. Nad poli krouží jestřábi. V klecích spí lvi. V parcích stojí staré duby. Těžké vozy pomalu vyjíždí do kopců. Po silnicích jedou autobusy, auta a motorky. Na zahradě vidíme motýly a berušky. Pávi pyšně kráčí alejemi.

6 Doplň správné tvary slov podle obrázků.
Na louce se pásly krávy , kozy a ovce . Máme dva nové stoly a šest židlí . Na hradní věž vedly křivé schody se starým zábradlím. V křoví se schovávala kromě zajíce i lasice . V ZOO jsem viděl žirafy , 2 krokodýly i lvy .

7 POUŽITÉ ZDROJE


Stáhnout ppt "AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková Téma: Procvičování podstatných jmen II."

Podobné prezentace


Reklamy Google