Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.04_Režim_dne Datum:  

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.04_Režim_dne Datum:  "— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová
Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.04_Režim_dne Datum: Ročník: první Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Režim dne Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: UČÍME SE S RADOSTÍ Anotace: Prezentace slouží k procvičování znalostí o správném režimu dne. Žáci prvního ročníku rozlišují části dne a určují, které činnosti v tuto dobu vykonávají. Současně je ověřováno čtení s porozuměním.

2 REŽIM DNE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Balejová.

3 POLEDNE VEČEŘE VEČER SNÍDANĚ ODPOLEDNE OBĚD NOC SVAČINA DOPOLEDNE
Seřaď správně za sebou části dne, přiřaď k nim vhodná slova ze 2. sloupku. POLEDNE VEČEŘE VEČER SNÍDANĚ ODPOLEDNE OBĚD NOC SVAČINA DOPOLEDNE SPÁNEK RÁNO SVAČINA

4 Seřaď věty ve správném pořadí (napiš před ně číslo).
REŽIM VŠEDNÍHO DNE Seřaď věty ve správném pořadí (napiš před ně číslo). PO ŠKOLE JDU DOMŮ. NAPÍŠU SI ÚKOL A JDU VEN. UMYJU SE, OBLÉKNU SE. JDU DO ŠKOLY. ŠKOLA VSTANU V 7 HODIN. JDU SPÁT V 8 HODIN VEČER. VE ŠKLOLE SE UČÍM. POTOM SE NASNÍDÁM.

5 ODPOLEDNE RÁD SVAČÍM OVOCE. HRAJU SI SE STAVEBNICÍ.
REŽIM VOLNÉHO DNE Seřaď věty ve správném pořadí (napiš před ně číslo). ODPOLEDNE RÁD SVAČÍM OVOCE. HRAJU SI SE STAVEBNICÍ. JDU VEN SPORTOVAT. VEČEŘÍM S RODIČI. UKLIDÍM SI HRAČKY. VSTÁVÁM, KDYŽ SE SÁM VZBUDÍM. PŘED SPANÍM SE DÍVÁM NA POHÁDKU. V POLEDNE OBĚDVÁM.

6 SKONČILA VELKÁ PŘESTÁVKA.
Přidej hodiny z balónu ke správné větě. RÁNO VSTÁVÁM DO ŠKOLY. ZAČÍNÁME SE UČIT. SKONČILA VELKÁ PŘESTÁVKA. JSEM NA OBĚDĚ. S DRUŽINOU CHODÍME VEN. ODPOLEDNE SI DOMA CHVÍLI HRAJU. CELÁ RODINA SE SEJDE U VEČEŘE.

7 Nakresli hodinám ručičky, aby ukazovaly určený čas.
PŮL DRUHÉ 5 HODIN ČTVRT NA 8 TŘIČTVRTĚ NA 7 PŮL DESÁTÉ

8 Zdroje: Uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: šest hodin čtyři hodiny dvě hodiny dvanáct hodin deset hodin půl sedmé osm hodin prázdné hodiny kakao noc spánek párek v rohlíku oběd jablko fotbal škola kluk s autíčkem holka s míčem balón konev © Mgr. Pavla Balejová 2013


Stáhnout ppt "Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.04_Režim_dne Datum:  "

Podobné prezentace


Reklamy Google