Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Autor: Martina Černá Název materiálu: VY_12_INOVACE_OS.6.Cer.08_Umeni_se_ucit Datum: Ročník: ŠESTÝ Vzdělávací oblast: Člověk a společnost  Vzdělávací obor: Obraz světa Název: UMĚNÍ SE UČIT Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/  Název projektu: UČÍME SE S RADOSTÍ Anotace: Tento materiál slouží k zopakování pojmu umění se učit. Citace : JANOŠKOVÁ Dagmar, Občanská výchova s blokem Rodinná výchova pro 6.ročník základních škol a primu víceletého gymnázia, 1. vyd. Plzeň: Fraus s. ISBN

2 Umění se učit

3 Umění se učit Není nutné strávit nad učením celé odpoledne, ale je třeba vhodně využít čas k učení i odpočinku. Každý člověk má jiný způsob přijímání informací. Většinou se dělíme na tři typy: zrakový (vizuální) – nejlépe si pamatují to, co vidí sluchový (auditivní) – nejlépe si pamatují, co slyší pohybový (motorický) – nejlépe si pamatují to, co mají spojeno s nějakou činností Mnoho z nás není jedním z uvedených typů, většina lidí patří ke smíšenému typu ( využití více typů k učení).

4 Napiš, jaký jsi typ žáka a v čem vidíš přednost či nedostatek svého učení.
K učení většinou potřebujeme mít klid. Nemusí to být absolutní ticho. Někdo využívá hudbu jako zvukovou kulisu, ale rozhodně by nás to nemělo odvádět od soustředění na učení. Napiš, kdy se můžeš a nebo naopak nemůžeš učit.

5 Důležitou součástí učení je odpočinek
Důležitou součástí učení je odpočinek. Učení střídáme s kratšími přestávkami. Napiš, zda ti ve škole vyhovuje časový limit přestávek. Chtěl/a by si nějakou přestávku upravit nebo něčím vyplnit? Napiš, co o přestávce nejraději děláš.

6 Zdroje: JANOŠKOVÁ Dagmar, Občanská výchova s blokem Rodinná výchova pro 6.ročník základních škol a primu víceletého gymnázia, 1. vyd. Plzeň: Fraus s. ISBN Obrázky: KLIPART: Microsoft Office PowerPoint


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633"

Podobné prezentace


Reklamy Google