Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru."— Transkript prezentace:

1 Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru technické lyceum Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie – Tabulkový procesor Excel Název učebního materiálu: Jednoduchá tabulka - ZŽ Jméno autora: Ing. Martinková Šárka Datum vytvoření: Reg.č. projektu: CZ.1.07/1.5.00/

2 Klíčová slova: zarovnání, sloupec, kopírování, průměr Anotace: Vzdělávací materiál obsahuje základní operace s jednoduchou tabulkou a je připraven pro žáky formou prezentace jako zápis do sešitu. Metodické pokyny: Snímky prezentace najíždějí po kliknutí myši a žáci si přes promítací plátno a dataprojektor provedou zápis do sešitu. I když prezentované informace jsou obvykle snadno pochopitelné, přesto je vhodné je doplnit slovním komentářem a tím uvedenou problematiku rekapitulovat.

3 Na kartě Domů – jsou pro práci s tabulkou skupiny :
Písmo Zarovnání Číslo (formát buněk) Buňky (operace vložit, odstranit,…) Úpravy (řazení, filtry,…)

4 Rozšíření, zúžení sloupce
Šířku celého sloupce přizpůsobíme nejširší buňce ve sloupci dvojitým kliknutím levým tlačítkem v záhlaví sloupců.

5 Kopírování vzorce Významem stejný vzorec (mění se pouze čísla řádků, se kterými vzorec počítá) rozkopírujeme táhnutím myši za pravý dolní roh (když se kurzor myši změní v černý vlasový kříž)

6 Aritmetický průměr Excel ho automaticky počítá s desetinným místem.
Počet desetinných míst není standardně definován. Pokud chceme všechna čísla se stejným počtem desetinných míst, musíme nastavit Formát buněk.

7 Operace s blokem buněk Přesun bloku buněk :
označit blok buněk, uchopit myší za okraj (když se kurzor myši změní na šipky do všech světových stran) a táhnout na cílové místo. Kopírování bloku buněk : obdobně, ale s držením klávesy CTRL

8 Použité zdroje Navrátil P.: 30 příkladů v Excelu. Praha: Computer Media, ISBN Matúš Z.: Excel v příkladech. Praha: Nakladatelství a vydavatelství Computer Media, s.r.o., ISBN Stinton Craig, Dodge Mark: Mistrovství v Microsoft Office Excel Brno: Vydavatelství a nakladatelství CP Books, a.s., ISBN


Stáhnout ppt "Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru."

Podobné prezentace


Reklamy Google