Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo v digitálním archivu školy

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo v digitálním archivu školy"— Transkript prezentace:

1 Číslo v digitálním archivu školy
VY_32_INOVACE_ICT_01 Sada DUM ICT Předmět Informatika Název materiálu MS Word – vlastnosti písma Anotace Vlastnosti a druhy písma Autor Mgr. Roman Stružinský Jazyk Český jazyk Datum vytvoření Očekávaný výstup Žák se naučí základní úpravy písma ve Wordu Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělání – lehké mentální postižení Klíčová slova Psaní, word, office Druh učebního materiálu Interaktivní prezentace Cílová skupina Žák na 2. stupni speciální školy Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Roman Stružinský.

2 Microsoft Office Word Textový editor

3 Soubor V této části najdeme několik položek jako například: Otevřít
otevře rozpracovaný dokument. Uložit uloží rozpracovaný dokument. Nový založí nový soubor, dle uvedené nabídky. Tisk vytiskne požadovaný dokument.

4

5

6 Písmo a jeho vlastnosti
Velikost písma Nalezneme v záložce „Domů“. Označíme vybraný text a vybereme požadovanou velikost. Druh písma Označíme vybraný text a vybereme požadovaný druh písma Barva písma Označíme vybraný text a vybereme požadovanou barvu písma. Typ písma tučný (Označte text a stiskněte v hlavním panelu možnost B), podtržený (Označte text a stiskněte v hlavním panelu možnost U), kurzíva (Označte text a stiskněte v hlavním panelu možnost I),

7 Klik… Další

8 Zpět na Obsah

9 Další

10 Zpět na Obsah

11 Textové efekty. Umožňuje pro text vybrat vizuální efekt například stín, zář, odraz.
Barva zvýraznění textu. Text bude vypadat, jako kdyby jste ho přejeli zvýrazňovačem. Barva Písma. Změní barvu textu. Další

12 Zpět na Obsah

13 Typy písma Tučný Podtržený Kurzíva
( Označte text a stiskněte v hlavním panelu možnost B ) Podtržený ( Označte text a stiskněte v hlavním panelu možnost U ) Kurzíva ( Označte text a stiskněte v hlavním panelu možnost I )

14 Zpět Zpět na Obsah

15 Zpět Zpět na Obsah

16 Zpět Zpět na Obsah


Stáhnout ppt "Číslo v digitálním archivu školy"

Podobné prezentace


Reklamy Google