Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR."— Transkript prezentace:

1 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Předmět: Technologie Ročník: 2. ročník učebního oboru Kuchař-číšník Autor: Mgr. Olga Hrabalová Vaření a dušení ryb Anotace: Prezentace uvádí technologické postupy pokrmů z rybího masa , které jsou upravené vařením a dušením Prezentace slouží k výkladu nového učiva. Klíčová slova: štika, kapr, treska, vaření, dušení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 41 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_TE2_13

3 Vaření a dušení ryb Obrázek č. 1

4 Příprava ryb vařením Štika, kapr na modro
naporcované ryby vložíme do uvařené rybí várky (voda, sůl, ocet, divoké koření, kořenová zelenina, cibule) pomalu táhneme rybu můžeme před vložením do várky přelít horkým octem (po uvaření má ryba zjasněnou barvu kůže) část vody můžeme nahradit bílým vínem podáváme s plátkem citronu a másla, podlijeme malým množstvím rybí várky

5 Příprava ryb vařením Kapr na černo kapra uvaříme v rybí várce
zahustíme jíškou přidáme strouhaný perník, povidla, červené víno a do procezené omáčky mandle, rozinky a sušené švestky

6 Příprava ryb vařením Štika na severoněmecký způsob
porce štiky uvaříme v rybí várce várku zahustíme jíškou provaříme do hotové omáčky přidáme strouhaný křen

7 Příprava ryb dušením Kapr na česneku
kapra osolíme, opepříme, očesnekujeme opečeme na oleji zastříkneme vodou a krátce podusíme do šťávy přidáme máslo

8 Příprava ryb dušením Kapr dušený na žampionech kapra osolíme, opečeme
zastříkneme vodou a podusíme přidáme na másle orestované žampiony a společně podusíme

9 Příprava ryb dušením Aljašská treska v leču osolenou tresku opečeme
přidáme na plátky krájenou cibuli, rajčatový protlak a lečo tresku v této směsi podusíme

10 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje Literatura: Runštuk, J. a kol. Receptury teplých pokrmů. 6. vyd. Hradec Králové: R plus, s. ISBN Obrázky: č. 1 [online].[cit ] dostupné na Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR."

Podobné prezentace


Reklamy Google