Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_36_PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI - VZDUCH, PŮDA, TEPLO A SVĚTLO Autor: Mgr. Petra Kukuczková Předmět: Prvouka Třída: 3. ročník.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_36_PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI - VZDUCH, PŮDA, TEPLO A SVĚTLO Autor: Mgr. Petra Kukuczková Předmět: Prvouka Třída: 3. ročník."— Transkript prezentace:

1 Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_36_PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI - VZDUCH, PŮDA, TEPLO A SVĚTLO Autor: Mgr. Petra Kukuczková Předmět: Prvouka Třída: 3. ročník Šablona projektu: V/2 Inovace a zkvalitnění v oblasti přírodních věd Datum zařazení do výuky a zapsání do třídní knihy Jazyk: Český jazyk Název a anotace: PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI – VZDUCH, PŮDA, TEPLO A SVĚTLO Druh učebního materiálu: DUM – Prezentace Power Point Očekávaný výstup Vyjmenuje základní podmínky života Využité materiály: Obrázky byly použity z klipartu Microsoft Office.

2 PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI

3 PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI - VZDUCH
ZEMI OBKLOPUJE VYSOKÁ VRSTVA VZDUCHU – ATMOSFÉRA. CHRÁNÍ ZEMI PŘED NEBEZPEČNÝM ZÁŘENÍM SLUNCE. VZDUCH JE VŠUDE KOLEM NÁS. JE OBSAŽEN TAKÉ V PŮDĚ A VE VODĚ – DÝCHAJÍ HO ZVÍŘATA, KTERÁ TAM ŽIJÍ. TEPLOTU VZDUCHU MŮŽEME MĚŘIT TEPLOMĚREM. VÍTR JE SILNĚJŠÍ VICHŘICE JE HODNĚ SILNÉ PROUDĚNÍ VZDUCHU PROUDĚNÍ VZDUCHU

4 OXID UHLIČITÝ, VODNÍ PÁRA A OSTATNÍ LÁTKY
SLOŽENÍ VZDUCHU DUSÍK KYSLÍK OXID UHLIČITÝ, VODNÍ PÁRA A OSTATNÍ LÁTKY

5 PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI - VZDUCH
POVÍDEJ, JAKÝ VÝZNAM MÁ VZDUCH PRO ROSTLINY, ZVÍŘATA A ČLOVĚKA?

6 PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI - PŮDA
ROSTLINY ČERPAJÍ Z PŮDY ŽIVINY. PŮDA JE DŮLEŽITÁ PRO ZVÍŘATA, KTERÁ V NÍ ŽIJÍ. LIDÉ PŮDU OBDĚLÁVAJÍ A PĚSTUJÍ V NÍ UŽITKOVÉ ROSTLINY. NEJÚRODNĚJŠÍ ČÁST PŮDY JE HUMUS – ODUMŘELÁ TĚLA ROSTLIN A ŽIVOČICHŮ.

7 PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI - PŮDA
POVÍDEJ, JAKÝ VÝZNAM MÁ PŮDA PRO ROSTLINY, ZVÍŘATA A ČLOVĚKA?

8 PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI – TEPLO A SVĚTLO
SLUNCE JE ZDROJEM ENERGIE PRO ŽIVOT. DÁVÁ TEPLO A SVĚTLO. BEZ NĚHO BY BYLA ZEMĚ TMAVÁ A STUDENÁ – NEMOHL BY EXISTOVAT ŽIVOT. TEPLO A SVĚTLO POTŘEBUJÍ I ZELENÉ ROSTLINY, KTERÉ VYTVÁŘEJÍ KYSLÍK.


Stáhnout ppt "Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_36_PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI - VZDUCH, PŮDA, TEPLO A SVĚTLO Autor: Mgr. Petra Kukuczková Předmět: Prvouka Třída: 3. ročník."

Podobné prezentace


Reklamy Google