Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Pohoří ČR - Středočeská.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Pohoří ČR - Středočeská."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Pohoří ČR - Středočeská pahorkatina, Brdy, České středohoří TÉMATICKÝ CELEK: Místo, kde žijeme ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace : Program slouží k procvičování a opakování vlastivědného učiva ve 4. ročníku.

3 Středočeská pahorkatina

4 Drkolná Drkolná je nejvyšší horou Středočeské pahorkatiny.
Její nadmořská výška je 729m

5 Brdská vrchovina (Brdy)

6 Tok ( 865m n.m.) je nejvyšší vrchol Brdské vrchoviny
Čertova kazatelna na Plešivci vrchol Toku

7 České středohoří

8 Milešovka Nejvyšší hora Milešovka (836m n. m.). Je považována za největrnější horu v Čechách Meteorologická stanice na Milešovce

9 Najdi na mapě tato pohoří a urči, ve kterých krajích se nachází.
Která z hor je nejvyšší a o kolik (proti druhé i třetí)? Která z těchto hor slouží meteorologům a proč? Která z nich má jen jednoslabičný název? Které z těchto pohoří se rozprostírá nejseverněji?

10 Použitá literatura: Vlastivěda 4 ( učebnice pro 4.ročník základní školy) Poznáváme naši vlast (Nová škola)

11 http://upload. wikimedia


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Pohoří ČR - Středočeská."

Podobné prezentace


Reklamy Google