Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ"— Transkript prezentace:

1 Pionýrů 2069, 73801 Frýdek-Místek IČ 13644301
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek Název operačního programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ Označení vzdělávacího materiálu VY_ 32_ INOVACE_ 6_16JawB-3 Název tematické oblasti (sady) Zateplovací systémy Název vzdělávacího materiálu Odvětrávané zateplovací systémy Druh učebního materiálu Prezentace Anotace Schéma odvětrávaného zateplovacího systému, výhody a nevýhody systému Klíčová slova Odvětrávaný zateplovací systém, výhody a nevýhody. Vzdělávací obor, pro který je materiál určen ZEDNÍK H/01, STAVEBNICTVÍ M/01, ZEDNICKÉ PRÁCE E/01 Ročník I. – lll. Typická věková skupina let Speciální vzdělávací potřeby žádné Autor Mgr. Jaworski Bohuslav Zhotoveno, (datum/období) Celková velikost 3 076 kB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaworski Bohuslav. Dostupné z portálu

2 Odvětrávané zateplovací systémy
Odvětrávané zateplovací systémy jsou konstrukčně a technologicky náročnější na pracovní postupy. Tepelně-izolační desky se vkládají mezi nosné kotvy nebo profily, které zajišťují spojení obvodové konstrukce s obkladem. Obklad může mít několik materiálových variant: sklo, keramika, kov, dřevo, kámen apod. Typ nosných prvků zateplovacího systému závisí na zvoleném druhu obkladu. Vrstvy (z interiérové strany k vnější) jsou v tomto pořadí: původní obvodová stěna, tepelně-izolační vrstva, kotvicí a nosná konstrukce, odvětrávací vzduchová vrstva, obklad. Tepelně-izolační vrstvu tvoří obvykle desky z minerální (skleněné) vlny, ale najdeme i jiné, často ekologické materiály (např. korek).

3 Schéma odvětrávaného zateplovacího systému

4 Výhody odvětrávaných zateplovacích systémů
Nejvyšší bezpečnost z pohledu kondenzace vodních par - odvětraná vzduchová mezera odvádí případnou vlhkost při zachování hodnoty tepelné izolace. Použitelnost i ve vlhkých provozech. Dlouhá životnost obkladu jako povrchové úpravy. Montáž systému, kterou můžeme provádět v každém ročním období. V případě potřeby jednoduchá demontáž a výměna poškozeného prvku. Umývatelnost fasády.

5 Nevýhody odvětrávaných zateplovacích systémů
Náchylnější na vznik tepelných mostů. Vyšší pracnost zejména u členitých plášťů. Cena.

6 Použité zdroje: Obrázek:


Stáhnout ppt "Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ"

Podobné prezentace


Reklamy Google