Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dnes nebo dříve? Kdy se co vyrobilo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dnes nebo dříve? Kdy se co vyrobilo."— Transkript prezentace:

1 Dnes nebo dříve? Kdy se co vyrobilo

2 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Materiál je vhodný pro předškoláky. Děti si mají uvědomit časovou posloupnost. Na snímku č. 3 dětem objasníme 3 osoby, podle kterých budeme určovat stáří věcí: - prababička, když byla malé dítě – hodně dávno - maminka, když byla malé dítě - nedávno - malé dítě – já - nyní Používáme tedy věty typu – telefon vyrobili, když byla prababička malé dítě – tedy hodně dávno. Na snímku č. 3 odpovídá doba výroby uvedeným osobám – snímek slouží k objasnění. Pracujeme s dalšími snímky. Děti slovně nebo tužkou přiřazují osoby k věcem. Kontrola proběhne po kliknutí na věc – správná osoba se přesune. Může navazovat další aktivita – dětem ukazujeme různé obrázky a ony určují, kdy bylo vyrobeno. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 telefony

4 automobily

5 kočárky

6 kola

7 počítače

8 traktory

9 Prvky polytechnické výchovy
Vzdělávací oblast: Dítě a jeho psychika, poznávací schopnosti Podoblast: Časoprostorová orientace Integrovaný blok: Já, ty, my a vnímání Téma: Dnes nebo dříve – kdy se co vyrobilo Konkretizované výstupy: Rozlišovat základní časové údaje, uvědomit si plynutí v čase Cíle: Děti určují, kdy bylo co vyrobeno. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Použité zdroje Volné zdroje: LUDEK. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: clker.com

11 Materiály, pomůcky Dotyková obrazovka, připojená k PC
Další obrázky – např. z internetu, z knih Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Dnes nebo dříve? Kdy se co vyrobilo."

Podobné prezentace


Reklamy Google