Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu"— Transkript prezentace:

1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_2_11_VV Vánoční přání stromeček Šablona číslo: XVI Sada číslo: Pořadové číslo DUM: 11 Autor: Mgr. Mirka Cedidlová

2 Anotace: Výukový materiál – pracovní postup – formou prezentace
Očekávaný výstup: Žáci se učí pracovat ve dvojici, spolupracují, pomáhají si. Používají jednoduché pomůcky a nástroje. Druh učebního materiálu: prezentace, výukový materiál Typická věková skupina: 9 – 10 let Klíčová slova: tradice, přání, Vánoce, dárky Pomůcky a materiál: interaktivní tabule, čtvrtka A4, mašle (nejlépe s drátkem), alobal, zlatý a stříbrný fix, nůžky, tavná pistole, psací pomůcky, lepidlo Potřebný čas pro výuku DUM: 90 min

3 Metodické zhodnocení a popis práce s digitálním učebním materiálem:
Žáci pracují v malých týmech, učí se spolupracovat, vzájemně si pomáhat. Poslouchají vánoční koledy, vypráví o tradicích, které doma dodržují, o zdobení domu nebo bytu. Pracují dle jednoduchého pracovního postupu na interaktivní tabuli s komentářem učitele. Mezipředmětové vztahy: udržování tradic, zvyků a obyčejů.

4 Přání k Vánocům

5 Motivace Mezipředmětové vztahy: udržování tradic, zvyků a obyčejů. Téma: Vánoce Žáci poslouchají vánoční koledy, vypráví o tradicích, které doma dodržují, o zdobení domu nebo bytu.

6 Pomůcky: Čtvrtka A₄, tavná pistol, alobal, stříbrný fix, stuha nejlépe s drátkem.

7 Postup práce Čtvrtku ohneme na polovinu po krátké straně, zarýhujeme nehtem.

8 Postup práce 2. Lépe, když děti pracují ve dvojicích a vzájemně si pomáhají. Jeden žák pracuje s tavnou pistolí, druhý lepí mašli ve tvaru vánočního stromku.

9 Postup práce 3. Po nalepení stromku z mašle žáci zdobí stromeček dle vlastního vkusu – dokreslují stříbrným fixem. Ozdoby dolepují z alobalu ve tvaru vánočních ozdobiček.

10 Postup práce 4. Na přední stranu přání, vedle stromečku z mašle napíší PF dovnitř vepíší přání pro rodiče.

11 Zdroje: Čerpáno z otevřené galerie Microsoft Office Fotografie z archivu autorky


Stáhnout ppt "ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu"

Podobné prezentace


Reklamy Google