Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.2862 Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.2862 Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím."— Transkript prezentace:

1 Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.2862 Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_2_12_VV lidská postava Šablona číslo: XVI Sada číslo: 2 Pořadové číslo DUM: 12 Autor: Mgr. Mirka Cedidlová

2 Anotace: Výukový materiál a pracovní postup pro dvouhodinový blok VV Očekávaný výstup : Žáci se učí pracovat ve skupině, rozdělují si úkoly, rozvíjí fantazii. Umí vést, ale i být veden. Udržuje pořádek na pracovním místě, zásady hygieny a bezpečnost práce. Snaží se hodnotit práci svoji a spolupráci ve skupině. Hodnotí práci vlastní skupiny i ostatních skupin. Učí se spolupracovat. Druh učebního materiálu: prezentace, výukový materiál Typická věková skupina: 9 – 10 let Klíčová slova: proporce lidské postavy, spolupráce, vedení, podřízenost Pomůcky a materiál: interaktivní tabule, čtvrtka A 4, pastelky (popř. nůžky, lepidlo), balící papír Potřebný čas pro výuku DUM: 90 min

3 Metodické zhodnocení a popis práce s digitálním učebním materiálem: Mezipředmětové vztahy: přírodověda – lidské tělo. Téma: kresba lidské postavy Žáci porovnávají postavy spolužáků, poměřují výšku mezi sebou a paní učitelkou, sledují délku končetin, velikost hlavy vůči tělu apod. Pro zpestření odhadují, kdo je třídy nejmenší a největší. Srovnávání proporcí těla dospělého člověka a dítěte (promítáme na interaktivní tabuli).

4 Lidská postava kresba

5 Motivace Mezipředmětové vztahy: přírodověda – lidské tělo. Téma: kresba lidské postavy Žáci porovnávají postavy spolužáků, poměřují výšku mezi sebou a paní učitelkou, sledují délku končetin, velikost hlavy vůči tělu apod. Pro zpestření odhadují, kdo je třídy nejmenší a největší. Srovnávání proporcí těla dospělého člověka a dítěte (promítáme na interaktivní tabuli).

6 Pomůcky: Balící papír ( velký tak, aby se tam vešel žák),kancelářský papír, tužka, pastelky – fixy. Popřípadě nůžky, lepidlo.

7 Postup práce Nejprve se žáci rozdělí do týmů, doporučuji max. po 5. Osobně dělím žáky hrou např.: Ti, co mají červená trička, modré bačkory, dle barvy vlasů apod.

8 Postup práce 1.Na interaktivní tabuli promítneme proporce lidské postavy. Dospělí člověk – hlava ⅛ (do těla se tedy vejde 8x) Dítě – hlava ⅙ Žáci poměřují na sobě. Složíme kancelářský papír na 8 dílů po jeho šíři. Do každého dílu pak nakreslíme část těla. Viz. foto

9

10 Postup práce 2. Nyní žáci vyberou ze skupiny jednoho žáka, ten si lehne na balící papír na zem a ostatní žáci ho tužkou obkreslí.

11 Postup práce 3. Po té doplňují obkreslenou figuru dle skutečnosti (dokreslují, vybarvují).

12 Postup práce 4. V závěru hodiny jednotlivé skupiny hádají, kdo ze skupiny je nakreslen.

13 Postup práce 5. Práce je určena pro 2 hodiny, proto je-li rychlejší skupina, možno práci doplnit koláží – ze čtvrtky vystřihují a lepí detaily oblečení. Práce vystavíme ve třídě.

14 Zdroje: Čerpáno z otevřené galerie Microsoft Office www.microsoft.office.com www.microsoft.office.com Fotografie z archivu autorky


Stáhnout ppt "Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.2862 Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím."

Podobné prezentace


Reklamy Google