Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Poznáš pohádky? Vyprávěj svými slovy!

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Poznáš pohádky? Vyprávěj svými slovy!"— Transkript prezentace:

1 Poznáš pohádky? Vyprávěj svými slovy!
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Poznáš pohádky? Vyprávěj svými slovy! Autor: Mgr. Romana Martináková

2 Chlapec světýlko ze stromu neviděl. Za hory, za doly, mé zlaté parohy…
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace TO UŽ DOKÁŽEME ! PŘEČTI SI VĚTY! DO JAKÉ POHÁDKY PATŘÍ? SPOJ VĚTU SE SPRÁVNÝM OBRÁZKEM? Chlapec světýlko ze stromu neviděl. Za hory, za doly, mé zlaté parohy… Košíček byl plný sladkostí pro babičku. Nakonec vše zachránil myslivec. Chaloupka byla celá ze sladkostí. Ťuky, ťuk, chlapečku, otevři nám světničku.

3 Pak čekal na Karkulku a snědl ji také.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace A BYLO TO TAK?! PŘEČI SI VĚTY! DOKÁŽEŠ JE SPRÁVNĚ SEŘADIT? Pak čekal na Karkulku a snědl ji také. Karkulka šla lesem k babičce a potkala vlka. Všechny zachránil myslivec a vlk skončil ve studni. Vlk snědl vše i s babičkou. Vlk vyzvěděl, kde babička bydlí a šel k ní. JAK SE JMENUJE TATO POHÁDKA?

4 Jeníček a Mařenka našli chaloupku z perníku.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace DOKÁŽEŠ TO I U TÉTO POHÁDKY?! PŘEČI SI VĚTY A SPRÁVNĚ JE SEŘAĎ ! Jeníček a Mařenka našli chaloupku z perníku. Děti nad babou vyzrály a utekly. Zlá baba je uvěznila a chtěla je sníst. Doma se s tatínkem velmi radovaly. Děti se v lese ztratily. JAK SE JMENUJE TATO POHÁDKA?

5 Jelen slyšel pláč a vysvobodil Smolíčka.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace A JEŠTĚ JEDNOU? JE POŘÁDEK VĚT TADY SPRÁVNÝ? POKUD NE, NAPRAV JEJ! Jelen slyšel pláč a vysvobodil Smolíčka. Jeskyňky ho unesly k sobě domů. Smolíček velmi naříkal. Smolíček zůstal doma sám. Vpustil Jeskyňky do chaloupky. JAK SE JMENUJE TATO POHÁDKA?

6 SPISOVATELÉ EDUARD PETIŠKA KAREL ČAPEK
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 KDO MUSÍ NEJLÉPE DODRŽOVAT POŘÁDEK VĚT? SPISOVATELÉ EDUARD PETIŠKA KAREL ČAPEK

7 Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 PAMATUJETE SI CO JSTE SE NAUČILI ? 7 6 8 1 2 3 5 10 4 9 T Á E K P 1 9 3 5 7 2 D 4 Ě 6 O 8 Ř 10 V

8 Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 COTTAGE GRANDMA WELL

9 Vše vložím do pytlíku a zvážím.
Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 DOKÁŽEŠ TO? VYTVOŘ SPRÁVNÝ POŘÁDEK VĚT V POPISU ČINNOSTI! Vše vložím do pytlíku a zvážím. Uvnitř vyberu ovoce a zeleninu. Před obchodem si vezmu vozík. Ovoce a zeleninu uložím do tašky a odnesu domů. Dojedu k pokladně a zboží zaplatím.

10 Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 2 Použité zdroje:


Stáhnout ppt "Poznáš pohádky? Vyprávěj svými slovy!"

Podobné prezentace


Reklamy Google