Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z www.zspraslavice.cz Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice Autor: Mgr. Dagmar Škývarová Název DUM: VY_32_INOVACE_78 Název sady: Český jazyk pro 1. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2061 Anotace: V materiálu se žáci seznamují s problémovými úlohami, tyto úkoly vyžadují čtení s porozuměním textu. Obsahuje prvky literární výchovy - žáci si ověřují základní znalosti pohádek. Prezentace byla vytvořena pro práci s interaktivní tabulí nebo dataprojektorem a obsahuje animaci. Datum: 7.4. 2013

2 Pohádkové hádanky ZLATOHLÁSKA SI ČESALA ZLATÉ KLASY. HANCE A RUMCAJSOVI SE MARODIL PICÍSEK. LIŠKA VONÍ DUBULÍNKA NA OPÁSKU. KRÁVÍCI ZOB A DOBEK STOČILI DO KLOPOUCHU.

3 Jací jsou doopravdy? neposlušný Honza pracovitá macecha dobrosrdečný drak zelený Rumcajs zlatovlasá Karkulka vousatý Rákosníček hrozný Fík statečný Smolíček zlá Popelka vystrašená Zlatovláska Vyměň pomocí šipky vlastnosti pohádkových postav.

4 Všimli jste si, v kolika pohádkách se mluví o nějakém jídle? Vybarvi pohádkovou postavu a“ jídlo“, které k ní patří, stejnou barvu: perník Karkulka hrášek Jeníček chudá vdova s dcerou víno a bábovka liška Otesánek princezna krupičná kaše Budulínek všechna jídla + rodiče drak koblížek

5 Vyber správné slovo: Zajíc a želva spolu závody – závodí. Popelka měla v oříšku šaty – šatí. Fík jede z kopce a brzdy – brzdí. Honza byl zpočátku líni – líný. Jelen honí – hony Jeskyňky. Létající Čestmír lety – letí v noční košili. Princ se před princeznou uklony – ukloní. Žába se proměny – promění v princeznu.

6 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z www.zspraslavice.cz Zdroje obrázků: - Galerie MS Office


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice."

Podobné prezentace


Reklamy Google