Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

HYDROBOTANIKA Prezentace sinic, řas a makrofyt

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "HYDROBOTANIKA Prezentace sinic, řas a makrofyt"— Transkript prezentace:

1 HYDROBOTANIKA Prezentace sinic, řas a makrofyt
Kapitola II. Euglenophyta (Krásnoočka)

2 Eutreptia Pohybuje se plaváním za pomoci dvou bičíků, nebo leze po podkladě, při čemž silně mění tvar. Často odhazuje bičíky a zakulacuje se, přičemž na svém povrchu vylučuje rosolovitý obal.

3 Euglena Rod Euglena zahrnuje asi 150 druhů. Tělo ohebné, bez schránky, s jedním plovacím bičíkem.

4 Phacus Rod Phacus zahrnuje krásnoočka nemetabolická, s pevným periplastem, tělem smáčklým do plochy (tvaru plátku nebo listu) a zakončené výrůstkem.

5 Lepocinclis Buňky Lepocinclis jsou na příčném průřezu okrouhlé. Rod má tuhý periplast, a proto je tvar těla stálý.

6 Trachelomonas Zástupci rodu si vytvářejí pevné schránky, které bývají ve většině případů zbarveny do žluta až tmavohněda sloučeninami železa a manganu.

7 Colacium Do rodu řadíme nepohyblivá krásnoočka, žijící nejčastěji epizooticky, přisedle, pomocí rosolovitého terčíku na různých planktonních korýších, vířnících a vláknitých řasách.

8 Menoidium Rod má buňky bez chromatoforů; výživa se tedy uskutečňuje cestou heterotrofní. Buňka obsahuje velká paramylonová zrna.

9 Astasia Rod v sobě zahrnuje krásnoočka bez asimilačních pigmentů, nejen však bez chloroplastů, ale bez chromatoforů vůbec.

10 Peranema Bezbarví bičíkovci s faryngeálním aparátem a tělem měnlivého tvaru. Zástupci rodu se živí drobnými krásnoočky, které vysávají.


Stáhnout ppt "HYDROBOTANIKA Prezentace sinic, řas a makrofyt"

Podobné prezentace


Reklamy Google