Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Lutín příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Dostálová Název: EU_32_DOS_PR45_011 Téma: Přírodověda 4. a.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Lutín příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Dostálová Název: EU_32_DOS_PR45_011 Téma: Přírodověda 4. a."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Lutín příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Dostálová Název: EU_32_DOS_PR45_011 Téma: Přírodověda 4. a 5. ročník Ročník: 5. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vytvořeno: Ověřeno:

2 Podnebné pásy

3 Podnebné pásy na Zemi Polární pás Mírný pás Subtropický p.
Tropický pás Tropický pás Subtropický p. Mírný pás Polární pás

4 Země oběhne kolem Slunce za 1 rok - půl roku je ke Slunci přikloněná severní polokoule, potom jižní polokoule Na některá místa zemského povrchu dopadá více slunečního záření, na jiná méně, protože : Země se otáčí kolem své osy osa Země je nakloněná Na povrchu zeměkoule nejsou stejné teplotní podmínky pro život, protože dopadající sluneční paprsky mají jiný sklon.

5 Proč je v létě horko a v zimě chladno ?
Na povrchu zeměkoule nejsou stejné teplotní podmínky pro život, protože dopadající sluneční paprsky mají jiný sklon Proč je v létě horko a v zimě chladno ? V letních dnech stojí Slunce vysoko na obloze, jeho paprsky dopadají na Zemi kolměji V zimě jsou dny krátké, Slunce nevystupuje tak vysoko a jeho šikmé paprsky svítí na větší oblast.

6 Kde najdeš u nás exotická zvířata ?
Podnebné pásy - výskyt rozdílných živočichů i rostlin Poznáš exotické ovoce a zeleninu? Kde najdeš u nás exotická zvířata ? Vyjmenuj některá ?

7 Výklad a opakování učiva -Podnebné pásy. Úvod do daného tématu.
Anotace: Výklad a opakování učiva -Podnebné pásy. Úvod do daného tématu. Pokud není uvedeno jinak, jsou použité objekty vlastní tvorbou autora. Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech ZŠ. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Zdroje: Literatura: Matyášek, Štiková, Trna, Přírodověda pro 5. ročník, Nová škola, Brno 2004


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Lutín příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Dostálová Název: EU_32_DOS_PR45_011 Téma: Přírodověda 4. a."

Podobné prezentace


Reklamy Google