Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybrané organizaci Autor práce: Zdeňka Sukdoláková Vedoucí.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybrané organizaci Autor práce: Zdeňka Sukdoláková Vedoucí."— Transkript prezentace:

1 Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybrané organizaci Autor práce: Zdeňka Sukdoláková Vedoucí práce: Ing. Roman Švec, Ph.D. České Budějovice, červen 2016

2 Cíl bakalářské práce Cílem bakalářské práce je provést analýzu zaměřenou na vnitropodnikovou komunikaci vybrané organizace, determinovat její disfunkční místa a navrhnout možnosti pro jejich odstranění.

3 Výzkumné otázky Jakým způsobem hodnotí zaměstnanci komunikaci se svým nadřízeným? Jakým způsobem hodnotí nadřízení komunikaci se svým podřízeným? Probíhá komunikace mezi kolegy na pracovišti a spolupráce mezi nimi bez konfliktů?

4 Metody sběru dat Dotazníkové šetření (2 části: otázky pro vedoucí odborů a podřízené pracovníky, celkem 41 otázek). Metoda pozorování (poznatky a zkušenosti ze své 3 měsíční vysokoškolské praxe). Metoda řízeného dotazování (rozhovor s vedoucím odboru a podřízeným pracovníkem).

5 Představení společnosti
Městský úřad Světlá nad Sázavou Rok založení: 1795 Sídlo: Náměstí Trčků z Lípy 18, ve Světlé nad Sázavou Počet zaměstnanců: 55

6 Byrokratický systém Způsob a průběh komunikace Analýza práce zaměstnanců z hlediska komunikace Komunikační role Komunikační toky Komunikační kanály Práce ve skupině

7 Vyhodnocení dotazníku Jednotnost a odpovědnost vedení
Jakým způsobem hodnotí zaměstnanci komunikaci se svým nadřízeným? Komunikace s Vaším podřízeným je?

8 Komunikace v pracovním prostředí a spokojenost
Komunikace s Vašimi pracovníky je? (řadové zaměstnanci) Jste spokojeni ve svém pracovním prostředí a pracovními podmínkami? (řadové zaměstnanci)

9 Jste spokojeni ve svém pracovním prostředí a s pracovními podmínkami
Jste spokojeni ve svém pracovním prostředí a s pracovními podmínkami? (vedoucí odborů) Celkem 100 % vedoucích odborů je s pracovními podmínkami spokojeno. Celkem 100 % vedoucích odborů se cítí v této práci dobře.

10 Organizace práce Máte možnost vyjádřit své vlastní názory či připomínky na záležitost v organizaci? (řadové zaměstnanci) Myslíte si, že Váš vedoucí má dobré komunikační schopnosti? (řadové zaměstnanci)

11 Kultura organizace Setkali jste se Vy sami, či někdo z Vašich kolegů s diskriminací, upřednostňování některé osoby či pomluvy a šikany? (řadové zaměstnanci) Setkali jste se Vy sami, či někdo z Vašich kolegů s diskriminací, upřednostňování některé osoby či pomluvy a šikany? (vedoucí odborů) Celkem 100 % vedoucích odboru se nikdy nesetkalo s diskriminací či šikanou.

12 Návrhy a opatření Poskytnutí určitých školení o komunikaci pro vedoucí odborů. V případě kolektivní nespokojenosti zaměstnanců, přeřazení do jiného oddělení, kde si budou navzájem více rozumět a pomáhat. Ochota vedoucího diskutovat se svými podřízenými a dát jim možnost vyjádřit své názory. Rozvržení práce vedoucího k tomu, aby měl časový prostor k zadání a vysvětlení práce svým podřízeným. Bližší poznání pracovníků navzájem.

13 Doporučení celé problematiky „Teambuilding“
Tři navrhované organizační akce: Vánoční večírek – v restauraci Alfa Výlet – prohlídka hradu Lipnice nad Sázavou Vinný sklípek – sklípek ve Velkých Pavlovicích na Moravě

14 Otázky od vedoucího práce:
Teambuildingové akce – navrhnout účinný způsob sdělení informace a konání této akce.. Jakým způsobem budete motivovat zaměstnance k účasti na navrhovaných aktivitách?

15 Otázky od oponenta: V čem spatřujete největší rozdíly v hodnocení spokojenosti mezi nadřízenými a podřízenými? Teambuildingové akce jsou jistě zajímavým řešením, nicméně nemyslíte si, že by účinnější byly menší akce pro jednotlivé oddělení?

16 Děkuji za pozornost..


Stáhnout ppt "Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybrané organizaci Autor práce: Zdeňka Sukdoláková Vedoucí."

Podobné prezentace


Reklamy Google