Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výstupní zařízení - plotr

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výstupní zařízení - plotr"— Transkript prezentace:

1 Výstupní zařízení - plotr
Předmět: Práce s počítačem Ročník: 1. ročník čtyřletého maturitního oboru Autor: Vít Michalec Výstupní zařízení - plotr Anotace: Materiál popisuje výstupní zařízení počítače, plotr. Seznamuje s druhy plotrů, jejich principem a užitím. Klíčová slova: rozdělení plotrů, řezací plotr Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vít Michalec Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ – Výuka nového tisíciletí Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 29 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PRPAG1_14

3 Výstupní zařízení - plotr

4 Výstupní zařízení - plotr
Plotr je grafické výstupní zařízení užívající se např. na kreslení strojnických výkresů, map, grafických návrhů,…. Rozdělení plotrů: bubnový Rovinný Obr.1

5 Výstupní zařízení - plotr
- bubnový – kreslí na válcový buben. Osu x představuje otáčející se buben s papírem, osu y pohyb kreslící hlavy podél bubnu. - rovinný – kreslící hlava se pohybuje ve směru obou os, kreslící papír je pevně upevněn na kreslící desce Řezací plotr Místo kreslící hlavy s barvami lze použít speciální hlavu s řezacím nožem. Tímto způsobem lze vyřezávat různé tvary např. do samolepící fólie.

6 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje [1] Zůna, P., Informatika a výpočetní technika, 184 stran, Grada 1993 [2] WIKIPEDIE Otevřená encyklopedie Obr.1: Lzur , , 10:57 , [cit ] Soubor:Plotter_Gerber_Infinity.jpg Dostupné z WWW: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vít Michalec Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Výstupní zařízení - plotr"

Podobné prezentace


Reklamy Google