Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR."— Transkript prezentace:

1 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Předmět: Práce s počítačem Ročník: 1. ročník čtyřletého maturitního oboru Autor: Vít Michalec Počítač pc - opakování Anotace: Materiál slouží k opakování učiva. Formou odpovědí jsou zodpovězeny nejzákladnější otázky týkající se počítače PC. Klíčová slova: operační paměť, mikroprocesor, vnitřní paměti RAM, ROM, pevný disk, CD ROM, DVD, disketa, flash paměť Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vít Michalec Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ – Výuka nového tisíciletí Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 29 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PRPAG1_19

3 Počítač PC - test

4 Počítač PC - test Co se rozumí pod pojmem kompatibilita?
Srovnatelnost (slučitelnost) se standardem IBM z hlediska HW i SW. Jaké hlavní části obsahuje základní jednotka počítače? Základní desku s procesorem a operační pamětí, přídavné karty (grafická, síťová,…), pevný disk, CD ROM (DVD) mechaniku, napájecí zdroj, porty pro připojení periferních zařízení.

5 Počítač PC - test Jaké znáte vnitřní paměti počítače?
operační paměť, paměť ROM Jaké znáte vnější paměti počítače? pevný disk, disketa, CD, DVD, flash paměť K čemu slouží procesor a čím je charakterizován jeho výkon? Zpracovává data a provádí výpočty. Výkon procesoru charakterizuje frekvence, tj. počet operací, které provede procesor za jednu sekundu. (3 až 4 GHz ) Co je uloženo v polovodičové paměti ROM? Na jakém principu pracuje pevný disk, k čemu slouží a jaká je jeho kapacita (řádově)? Jakými zákl. parametry se od sebe liší?

6 Počítač PC - test K čemu slouží kompaktní disk CD ROM a jaká je jeho kapacita paměti? Jaký je princip záznamu informací? Ke čtení a přenosu informací. Kapacita je 700 MB. Optická paměť. Povrch disku tvoří prohlubně a vyvýšeniny, od kterých se odráží laserový paprsek. Co znamenají zkratky uvedené na CD disku: CD R, CD RW? CD – R - optický disk který lze 1x vypálit , vícekrát číst CD – RW - přepisovatelný disk, vypalováním se nevytvoří prohlubeň, ale změní se odrazivé vlastnosti materiálu.

7 Počítač pc - test Čím se liší disk DVD od CD disku?
Kapacitou paměti, CD stovky MB (700 MB), DVD několik GB (od 4,7 – 17,1 GB) Na jakém principu pracuje disketa a jaká je její kapacita paměti? Na magnetickém principu, kapacita pouze několik MB (1,44 MB). V současnosti málo používaná.

8 Počítač pc - test K čemu slouží flash paměť, jakou má řádově kapacitu a kam se připojuje? K přenosu dat mezi počítači, energeticky nezávislá. Kapacita dosahuje až několik stovek GB. Připojuje se pomocí portu USB.

9 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vít Michalec Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR."

Podobné prezentace


Reklamy Google