Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Třené, jádrové a smetanové výrobky

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Třené, jádrové a smetanové výrobky"— Transkript prezentace:

1 Třené, jádrové a smetanové výrobky
VY_32_INOVACE_ Harlekýn, Šlehačkový dort a Čokoládový chlebíček Autor: Gražyna Salamonová, Mgr. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/ – Individualizace a inovace výuky úterý, 17. října 2017

2 Anotace PowerPoint je zaměřen na výrobu Harlekýnu, Šlehačkového dortu a Čokoládového chlebíčku. Pomáhá rozvíjet klíčové kompetence žáka. Můžou ho využívat žáci oboru Cukrář jako učební materiál, pro opakování nebo k samostudiu.

3 výrobek je určený k rychlé spotřebě
Harlekýn výrobek je určený k rychlé spotřebě kakaový korpus rozkrojíme na dvě části střídavě stříkáme do kruhu pařížskou šlehačku lehkou a bílou šlehačku zdobíme čokoládou.

4 Hotový výrobek

5 světlý korpus rozkrojíme na dvě stejné části potřeme jahodovým džemem
Šlehačkový dort světlý korpus rozkrojíme na dvě stejné části potřeme jahodovým džemem rozetřeme ušlehanou smetanu uložíme ovoce a potřeme agarem, aby ovoce neoschlo nakrájené, balíme do papírových přířezů.

6 Fotopostup

7 Hotový výrobek

8 Čokoládový chlebíček kakaový korpus upečený v chlebíčkové formě nakrájíme na šířku 2 cm rozloží na tácky a jednotlivé kusy zdobíme pařížskou šlehačkou lehkou a bílé šlehačkou povrch zdobíme CKP. Aby výrobek nebyl suchý, můžeme chlebíček potřít džemem.

9 FOTOPOSTUP

10 úterý, 17. října 2017 Hotový výrobek

11 Použitá literatura Půlpánová, A., Cukrářská technologie. 1. vydání, Olomouc: FIN, s. ISBN Bláha, L., Conková, V., Kadlec, F., Cukrářská výroba II. 3. vydání Praha 4: Informatorium, s. ISBN Obrázky – vlastní archivbrázky


Stáhnout ppt "Třené, jádrové a smetanové výrobky"

Podobné prezentace


Reklamy Google