Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TIENS PUPALKOVÝ OLEJ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TIENS PUPALKOVÝ OLEJ."— Transkript prezentace:

1 TIENS PUPALKOVÝ OLEJ

2 ZINC and its influence on human body
PUPALKA DVOULETÁ ZINC and its influence on human body Římský přírodní filozof Plinius Starší o pupalce dvouleté pronesl: „Je to bylina, jež srdce co víno rozveselí. Listy její připomínají listí mandloně a květy zas kvítí růžové, a takovou sílu má, že dáte-li ji napít i té nejdivější bestii, stane se tato krotkým zvířátkem.” Pupalka dvouletá hraje výraznou roli v řecké mytologii, řecký filozof Theofrastos ji pojmenoval Oenethera, ‚oinos‘ znamená víno a ‚thera‘ znamená lov. Tento její název vychází z její schopnosti ovlivnit žádostivost po vínu a zahnat neblahé dopady jeho příliš bujarého požívání.

3 ZINC and its influence on human body
CO JE PUPALKOVÝ OLEJ? ZINC and its influence on human body Pupalkový olej je olej získaný ze semen pupalky dvouleté (Oenothera biennis). Obsahuje velké množství polynenasycených mastných kyselin (PUFA) – kyseliny linolové (LA) a gama-linolenové (GLA). Pupalkový olej obsahuje jednu z nejvyšších známých koncentrací kyseliny gama-linolenové (GLA), kterou v jakémkoli množství obsahuje jen málo dalších rostlin. 

4 ZINC and its influence on human body
POLYNENASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY ZINC and its influence on human body Polynenasycené mastné kyseliny (PUFA) Kyselina linolová (LA) Kyselina gama-linolenová (GLA)

5 ZINC and its influence on human body
KYSELINA LINOLOVÁ (LA) ZINC and its influence on human body Kyselina linolová se řadí mezi omega-6 kyseliny, které regulují fyziologické procesy a biochemické reakce v těle. Lidské tělo si je nedokáže syntetizovat samo, proto je potřeba mu je pravidelně dodávat. V lidové tradici jsou účinky kyseliny linolové na pleť známé již velmi dlouho. Proto se také dnes často využívá v kosmetice. Kyselina linolová přispívá k udržování normální hladiny cholesterolu v krvi. Pupalkový olej obsahuje této nenasycené mastné kyseliny až 70 %.

6 ZINC and its influence on human body
KYSELINA GAMA-LINOLENOVÁ (GLA) ZINC and its influence on human body Kyselina gama-linolenová patří do skupiny omega-6 a tělo si ji vytváří za přítomnosti speciálního enzymu D-6-D. Přesto je přínosné přijímat GLA také z rostlin, jako je například pupalkový olej. Tato kyselina pozitivně působí na rovnováhu triglyceridů a lipidů v lidském těle a podílí se na tvorbě hormonů prostaglandinů, které upravují krevní tlak. GLA se v rostlinách nachází jen velmi vzácně, ale pupalkový olej jí obsahuje až 9 %.

7 ZINC and its influence on human body
PUPALKOVÝ OLEJ ZINC and its influence on human body V pupalkovém oleji najdeme i další mastné kyseliny: kyselinu olejovou, kyselinu palmitovou kyselinu stearovou a také fytosteroly proteiny bohaté na síru a tryptofan zinek selen hořčík vápník vitamín E

8 ZINC and its influence on human body
VITAMÍN E ZINC and its influence on human body Vitamín E jako antioxidant pomáhá chránit buňky proti oxidativnímu stresu, snižuje působení volných radikálů a zajišťuje vitalitu buněk. Studie* prokázaly, že tělo vstřebává vitamín E v přirozené formě mnohem snáz než jeho syntetické obdoby. To proto, že určité vázající a transportní proteiny v játrech, které jsou nutné pro správné vstřebávání, si aktivně vybírají právě přirozenou formu vitamínu E a jeho syntetické verze z valné většiny ignorují. * Zdroj: G W Burton, M G Traber, R V Acuff, D N Walters, H Kayden, L Hughes and K U Ingold, Human plasma and tissue alpha-tocopherol concentrations in response to supplementation with deuterated natural and synthetic vitamin E., The American Journal of Clinical Nutrition 1998 67: 669-84,

9 TIENS PUPALKOVÝ OLEJ Aktivní složky:
Olej ze semen pupalky dvouleté (Oenothera biennis), za studena lisovaný Kyselina gama-linolenová Kyselina linolová V 8 kapslích NRV* 4,0 g 400 mg 3,0 g Obsah 60 kapslí Doporučená denní dávka Užívejte 3–8 kapslí denně s hlavními jídly jako doplněk stravy Kontraindikace: nedoporučujeme osobám alergickým na složky přípravku. *NRV: referenční hodnoty živin

10 PRO VAŠE ZDRAVÍ A KRÁSU!


Stáhnout ppt "TIENS PUPALKOVÝ OLEJ."

Podobné prezentace


Reklamy Google