Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/21.2623 AUTOR:Mgr. Vladimír Rychlý NÁZEV:VY_32_Inovace_Informatika_1 ČÍSLO DUM:7 TÉMA: Prezentace „Vytvoření účtu na webovém serveru + program FileZilla“ ROČNÍK:9. OBDOBÍ REALIZACE:4/2012

2 Anotace Prezentace popisující vytvoření webového účtu zdarma na webzdarma.cz pro umístění vytvořených webových stránek a přenos těchto stránek z počítače na tento účet pomocí programu FileZilla.

3 Zřízení účtu na webovém serveru Spustíme stránku www.webzdarma.czwww.webzdarma.cz Zde si můžeme zdarma zřídit účet, na který pak můžeme umístit naše webové stránky tak, že budou dostupné na internetu.

4 Klikneme na „Nemáte dosud svůj účet?“

5 Musíte vyplnit požadované údaje Zadejte název vašich stránek, to bude jejich internetová adresa, nesmíte použít mezery a diakritiku. Musíte zvolit i koncovku – v tomto případě wz.cz. Adresa těchto stránek je tedy: stranky-skoly-melc.wz.cz Pokud použijete nepovolený znak, nebo už někým použité jméno, systém vás nepustí dál a musíte provést opravu.

6 Opište kód

7 Zadejte emailovou adresu, na kterou vám přijde potvrzení, a přihlaste se na tento emailový účet.

8 V došlém emailu klikněte na odkaz

9 Zadáte heslo

10 Přihlašovací údaje Na další straně uvidíte vaše přihlašovací údaje. Stejné údaje vám přijdou i na váš email. Uschovejte si je pro další práci.

11 Program Filezilla Freeware Slouží pro přenos souborů V našem případě pro přenos webových stránek z vašeho počítače na veřejný webový server – v našem případě webzdarma.cz Spusťte program v nabídce Start - Programy

12 Klikněte na tlačítko pro vytvoření nového připojení

13 Klikněte na Nové místo

14 Zadejte název spojení – např. Moje stránky Pokud budete mít víc webů, musíte si je rozlišit podle jména.

15 Vyplňte údaje podle emailu zaslaného z webzdarma.cz 2 x jméno heslo Přepněte na normální Potvrďte OK

16 Jak se znovu připojit Klikneme na šipku a vybereme námi vytvořené připojení

17 Přenos souborů V levém okně vidíme náš počítač, v pravém vidíme webový server.

18 Přenos souborů V našem počítači si musíme najít složku, ve které máme uloženy naše webové stránky

19 Přenos souborů Soubory a složky přeneseme z počítače na server tak, že je myší vybereme a přetáhneme.

20 Citace Free Web Page Builder, Drag & Drop Website Design Program. Visual Web Design Tool | Website Building Software [online]. [cit. 2012-04-01]. Dostupné z: http://www.virtualmechanics.com/products/dwarf/ http://www.virtualmechanics.com/products/dwarf/ FileZilla. [online]. [cit. 2012-04-01]. Dostupné z: http://filezilla-project.org/


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír."

Podobné prezentace


Reklamy Google