Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně AUTOR: Mgr. Jana Kijonková NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Relační databáze – závěrečné.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně AUTOR: Mgr. Jana Kijonková NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Relační databáze – závěrečné."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně AUTOR: Mgr. Jana Kijonková NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Relační databáze – závěrečné úpravy ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.5.00/34.

2 Příklad 1:Formulář Objednávky zpřístupněte z navigace Řešení a:Formulář přidáme do navigace přímo.

3 Vytvoříme formulář se seznamem zákazníků, umístíme jej na navigaci a pomoci tlačítka otevřeme formulář Objednávky pro konkrétního zákazníka jako dialogové okno. Řešení b:

4 Příklad 2:Do formulář e přidejte tlačítko „Nový zákazník“, pomoci něhož se otevře objekt pro zápis údajů o novém zákazníkovi. Formulář pro zápis:

5 Příklad 3:Zajistěte, aby se navigační formulář otevřel se spuštěním aplikace, aby se zobrazil přes celou obrazovku. Řešení:Na kartě Soubor zvolte Možnosti, otevře se dialogové okno.

6 Upravíme vlastnosti formuláře Navigace Překryvné okno ano (vlastnost Jiné) Modální oknoano (vlastnost Jiné) Při zavedenímakro maximalizovat okno (vlastnost Událostní) Aplikaci zavřeme a opět otevřeme. Provedené změny se teď projeví. Formulář Navigace funguje jako vstupní menu celé aplikace.

7 ANOTACE Materiál slouží k výkladu nového učiva. Opakování – makra pomoci tvůrce výrazů, tvorba formuláře. Student může materiál použít při opakování. Předpokládaná doba 30 min CITACE Vlastní tvorba (k prezentaci je přiložen pracovní soubor) Nápověda k aplikaci Access


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně AUTOR: Mgr. Jana Kijonková NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Relační databáze – závěrečné."

Podobné prezentace


Reklamy Google