Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, 767 01 KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, 767 01 KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."— Transkript prezentace:

1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, 767 01 KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONA ČÍSLO: III/2 NÁZEV: INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT PŘEDMĚT: Matematika ROČNÍK:7. TÉMA: Přímá úměrnost AUTOR:Mgr.Iva Škvarlová DATUM VYTVOŘENÍ:26.3.2012 VY_32_INOVACE_44_IŠ

2 Anotace ANOTACE a)Cílová skupina: Práce je určena pro žáky 7. ročníku b)Téma: Praktické využití přímé úměrnosti c)Cíl: Uplatnění vlastních vědomostí žáka, připomenutí učiva a jeho aplikace d)Pomůcky: pracovní list, psací potřeby, rýsovací potřeby e)Klíčová slova: přímá úměrnost, tabulka, graf f)Pilotáž: Žáci si ověřili schopnost samostatně pracovat a aplikovat své nové vědomosti na konkrétních příkladech. Žáci ocenili přehlednost zápisu a zadání, a také možnost vracet se k příkladům podle potřeby.

3 44 Procvičovací pracovní list Slovní úloha- přímá úměrnost 44 Procvičovací pracovní list: Žáci si naučí využívat přímou úměrnost při aplikaci ve slovní úloze - Zápis slovní úlohy, výpočet - Vytvoření tabulky hodnot a přenos údajů do grafu Procvičování se všemi žáky: 1. Do sudu naléváme kbelíkem vodu. Dvěma kbelíky nalejeme 30 litrů vody. Kolik vody nalejeme 5 kbelíky a pak 8 kbelíky vody? Přímá úměrnost – slovní úloha (zápis + výpočty tabulku, výpočet, graf)

4 44Provičovací pracovní list - řešení slovní úloha přímá úměrnost Počet kbelíků 258 Množství vody 3075120

5 Počet kbelík ů 125810 Množ ství vody 153075120150 kontrolou správnosti grafu je vzniklá přímka

6 Kontrola Podle tabulky jsme sestavili graf, kontrolou správnosti grafu je vzniklá přímka

7 Seznam zdrojů Zdroj: vlastní tvorba autora Obrázky a kliparty: Dostupný z http://office.microsoft.com/cs- cz/images/]


Stáhnout ppt "ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, 767 01 KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."

Podobné prezentace


Reklamy Google