Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zvířata a jejich přínos pro člověka VY_32_INOVACE_1C_04 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1056 Sada 3 Rodinná a Občanská výchova MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zvířata a jejich přínos pro člověka VY_32_INOVACE_1C_04 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1056 Sada 3 Rodinná a Občanská výchova MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny."— Transkript prezentace:

1 Zvířata a jejich přínos pro člověka VY_32_INOVACE_1C_04 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1056 Sada 3 Rodinná a Občanská výchova MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny

2 Anotace: Tento materiál je určen k procvičování učiva o domácích zvířatech a jejich přínosu pro člověka. Na první straně si opakují názvy domácích zvířat. K tomuto účelu jsou použity fotografie i kreslené obrázky (generalizace). Na druhé až šesté straně si opakují, jaký přínos pro člověka mají jednotlivá zvířata. Sedmá strana je interaktivní. Žáci přiřazují kliknutím obrázky zvířat nebo mohou pracovat pomocí rukopisných poznámek – škrtat nesprávné či kroužkovat správné obrázky. Interaktivní je i osmá strana. Zde již žáci pracují s textovým materiálem – přiřazují kliknutím názvy zvířat k příslušným větám. Na deváté straně plní podobný úkol. K názvům zvířat přiřazují správné věty pomocí rukopisných poznámek (Microsoft 2010). Délka trvání práce s tímto materiálem: Zhruba 35 minut. Autor: Daniela Tájková Datum vytvoření: Léto 2013 Speciální vzdělávací potřeby: PAS, MP, kombinované postižení (MP v kombinaci se zdravotním znevýhodněním, MP v kombinaci s PAS), vícečetné postižení Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vyučovací předmět: Rodinná a Občanská výchova Druh učebního materiálu: Interaktivní DUM Inovace: Rukopisné poznámky v rámci nového softwaru Microsoft Cílová skupina: Žák (PAS, MP, kombinované postižení - MP v kombinaci se zdravotním znevýhodněním, MP v kombinaci s PAS, vícečetné postižení) Stupeň a typ vzdělávání: Praktická škola jednoletá

3 Zopakuj si názvy domácích zvířat: PRASE KRÁVA KŮŇ SLEPICE OVCE PES KOČKA

4 Prase chováme pro maso. Maso pak dále zpracováváme –pečeme, vaříme, smažíme a udíme. Vyrábíme z něj uzeniny – salámy, klobásy, jitrnice a jelita.

5 Kráva nám dává mléko, maso a kůži. Z mléka vyrábíme sýry, jogurty a tvaroh. Z kůže vyrábíme kožené kabáty, bundy a opasky.

6 Kůň nám dává maso a využíváme ho ke sportovním účelům – jezdectví.

7 Ovce nám dává vlnu a maso. Slepice snáší vajíčka a chováme ji i pro maso. Z vlny se dále pletou svetry, čepice, rukavice nebo se vyrábí vlněné přikrývky.

8 Pes je přítel člověka. Hlídá dům. Kočka chytá myši.

9 Přiřaď správné obrázky. Klikej na ně.

10 Hlídá dům.Chytá myši. Snáší vajíčka. Dává nám vlnu. Jezdíme s ním dostihy.

11 Přiřaď správně. Na název zvířete klikni.

12 Hlídá dům……………………………………………………. Chytá myši…………………………………………………. Snáší vajíčka………………………………………………. Dává nám vlnu…………………………………………….. Jezdíme s ním dostihy………………………………... Chováme pro maso, mléko a kůži………………… Chováme výhradně pro maso……………………… KRÁVA PRASE SLEPICE KŮŇ PES OVCE KOČKA

13 Spojuj, co k sobě patří.

14 Hlídá dům. Chytá myši. Snáší vajíčka a dává nám maso. Dává nám vlnu a maso. Jezdíme s ním dostihy. Chováme pro maso, mléko a kůži. Chováme výhradně pro maso. KRÁVA PRASE SLEPICE KŮŇ PES OVCE KOČKA

15 Zdroje a citace: Microsoft - Office klipart


Stáhnout ppt "Zvířata a jejich přínos pro člověka VY_32_INOVACE_1C_04 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1056 Sada 3 Rodinná a Občanská výchova MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny."

Podobné prezentace


Reklamy Google