Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jihočeský kraj. Jihočeský kraj není příliš bohatý na nerostné suroviny. Převažuje těžba štěrkopísků, stavebního kamene, cihlářských hlín a v omezené míře.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jihočeský kraj. Jihočeský kraj není příliš bohatý na nerostné suroviny. Převažuje těžba štěrkopísků, stavebního kamene, cihlářských hlín a v omezené míře."— Transkript prezentace:

1 Jihočeský kraj

2 Jihočeský kraj není příliš bohatý na nerostné suroviny. Převažuje těžba štěrkopísků, stavebního kamene, cihlářských hlín a v omezené míře keramických jílů, vápance. Průmyslová výroba je soustředěná především v českobudějovických okresech Tábor a Strakonice. Převažuje zpracovatelský průmysl (výroba dopravních prostředků, strojů, zařízení a elektrotechniky, výroba potravin a nápojů, textilní a oděvní). Novým energetickým centrem je jaderná elektrárna Temelín. Všeobecné shrnutí

3 Energetický průmysl Jaderná elektrárna Temelín, obecně často nazývaná Temelín je elektrárna s největším instalovaným výkonem v Česku. Stojí v obci Temelín v Jihočeském kraji. Elektrárna je častým terčem kritiky ze strany českých i zahraničních ekologických organizací a hornorakouské vlády. Jedná se také o jedno z ústředních témat česko-rakouské politiky. Zatím se jedná o nejnovější jadernou elektrárnu v Evropě.

4 Potravinářský průmysl Pivovary-Budějovický Budvar Budvar je obchodní značka českého piva vyráběného v českobudějovickém pivovaru Budějovický Budvar, n. p. Pivovar je vlastníkem 308 ochranných známek ve 101 zemích. Mezi nejznámější patří Budweiser Budvar, Budweiser, Budvar, Bud a Budějovický Budvar. Ve Spojených státech amerických a Kanadě se pivo prodává pod obchodní značkou Czechvar. Od počátku 20. století trvá spor mezi pivovarem Budějovický Budvar a americkým pivovarem Anheuser-Busch o vlastnictví ochranných známek. V současné době probíhá více než 40 soudních pří a 70 správních řízení před patentovými úřady.

5 Průmysl a výroba Elektrotechnický průmysl Lenze, s. r. o. (Humpolec)- Pohony mechanické a elektronické, převodovky čelní, šnekové, kuželové, planetové, měniče frekvence, servoregulátory, servomotory. KAISER DATA s. r. o. -Realizujeme řešení podnikových ERP informačních systémů na bázi Microsoft Dynamics - NAV, počítačové sítě a kabeláže, vyvíjíme software. AXITECH, s. r. o.-aplikaci automobilových záznamových a monitorovacích systémů. GPS systémy, navigace, sledování pohybu vozidel, elektronická kniha jízd

6 Textilní a oděvní průmysl Technické textilie Protextil, s.r.o. (Fulnek)-Výroba vpichovaných a prošívaných textilií. Potisk textilu a strojní vyšívání Tiskárna MARIVA-potisk textilních materiálů jako jsou trička, mikiny, ubrusy a potisk pracovních oděvů jako montérky, blůzy, pláště, zástěry, apod. Maturita - nabízíme maturitní trička, stužky, šerpy, kšiltovky.


Stáhnout ppt "Jihočeský kraj. Jihočeský kraj není příliš bohatý na nerostné suroviny. Převažuje těžba štěrkopísků, stavebního kamene, cihlářských hlín a v omezené míře."

Podobné prezentace


Reklamy Google