Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Anotace: Žák se dozví informace o spisovateli a jeho dílech. Převypráví pohádku Kráska a zvíře.  Ročník: 5.  Vzdělávací oblast: Český jazyk – čtení.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Anotace: Žák se dozví informace o spisovateli a jeho dílech. Převypráví pohádku Kráska a zvíře.  Ročník: 5.  Vzdělávací oblast: Český jazyk – čtení."— Transkript prezentace:

1

2  Anotace: Žák se dozví informace o spisovateli a jeho dílech. Převypráví pohádku Kráska a zvíře.  Ročník: 5.  Vzdělávací oblast: Český jazyk – čtení  Druh učebního materiálu: prezentace Power Point

3  17. září 1910 - 1. března 1971  český spisovatel, básník, dramatik, překladatel hlavně z francouzštiny  Životopis › Narodil se v Praze. › Studoval na gymnáziích. › Od roku 1934 pracoval v Městské knihovně v Praze. › V roce 1946 se stal spisovatel z povolání. › Měl dvě děti. › Podílel se na založení dětského časopisu Mateřídouška.

4  Pro děti › Říkejte si se mnou – moderní poezie pro děti využívající lidové slovesnosti › Špalíček veršů a pohádek › Běží, ovce běží – hádanky  Kráska a zvíře – hra upravena do češtiny podle původní francouzské předlohy pro otáčivé hlediště v Českém Krumlově

5  Viděl(a) jsi filmové zpracování pohádky Kráska a Zvíře?  Jak se ti pohádka líbila?  Zkus stručně převyprávět děj této pohádky.

6  http://www.youtube.com/watch?v=Wo bjNAt3e60 http://www.youtube.com/watch?v=Wo bjNAt3e60  http://www.google.cz/search?q=franti% C5%A1ek+hrub%C3%ADn&hl=cs&biw=12 80&bih=639&prmd=ivnso&tbm=isch&tbo =u&source=univ&sa=X&ei=iHH2TbfSLZHQ sgaXr_yDBQ&sqi=2&ved=0CDwQsAQ http://www.google.cz/search?q=franti% C5%A1ek+hrub%C3%ADn&hl=cs&biw=12 80&bih=639&prmd=ivnso&tbm=isch&tbo =u&source=univ&sa=X&ei=iHH2TbfSLZHQ sgaXr_yDBQ&sqi=2&ved=0CDwQsAQ


Stáhnout ppt " Anotace: Žák se dozví informace o spisovateli a jeho dílech. Převypráví pohádku Kráska a zvíře.  Ročník: 5.  Vzdělávací oblast: Český jazyk – čtení."

Podobné prezentace


Reklamy Google