Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KOČKY A PSI ANOTACE Prezentace seznámí žáky s rozdíly mezi kočkovitými a psovitými šelmami. Význam psů a koček pro člověka DATUM 28.5.2012 AUTORTereza.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KOČKY A PSI ANOTACE Prezentace seznámí žáky s rozdíly mezi kočkovitými a psovitými šelmami. Význam psů a koček pro člověka DATUM 28.5.2012 AUTORTereza."— Transkript prezentace:

1 KOČKY A PSI ANOTACE Prezentace seznámí žáky s rozdíly mezi kočkovitými a psovitými šelmami. Význam psů a koček pro člověka DATUM 28.5.2012 AUTORTereza Skálová JAZYKČeština OČEKÁVANÝ VÝSTUP Žáci si uvědomí rozdíly mezi psem a kočkou a jejich význam pro člověka. SPECIÁLNÍ VZDĚLÁVACÍ POTŘEBY - KLÍČOVÁ SLOVA kočkovitá a psovitá šelma,smysly,pes,kočka DRUH UČEBNÍHO MATERIÁLUPrezentace DRUH INTERAKTIVITY aktivita CÍLOVÁ SKUPINAŽák STUPEŇ A TYP VZDĚLÁVÁNÍZákladní vzdělávání-první stupeň TYPICKÁ VĚKOVÁ SKUPINA 9 – 10 let CELKOVÁ VELIKOST 3,14MB

2 KOČKY A PSI KOČKOVITÉ A PSOVITÉ ŠELMY

3 KOČKY - KOČKOVITÉ ŠELMY Tato elegantní a poněkud tajemná šelma si i přes soužití s člověkem ponechala nezávislou povahu a dokonalé lovecké instinkty osamělého lovce. CIT. Svět zvířat XII Domácí zvířata A.Červená, M.Anděra a kol.-Albatros 2001

4 Jaké jsou kočky- kočkovité šelmy Jejich drápky jsou zatažitelné do pochev, proto zůstávají ostré třeba pro šplh. Mají okrouhlý obličej a poměrně krátký čenich. Jejich ocas je většinou dlouhý a velice pohyblivý. Loví skokem.

5 Smysly koček - kočkovitých šelem Skvělý sluch – uši otáčí za zvukem. Vynikající zrak – velice přesně odhadnou vzdálenost. Hmatové vousy slouží při orientaci a lovu v noci. Čich je u kočky nejslabším smyslem.

6 Kočka a člověk Ve STAROVĚKÉM EGYPTĚ byla uctívána jako posvátná. Měla odpovědnost za plodnost a rození dětí, díky své příkladné péči o koťata. V dnešní moderní době pomáhá udržovat v rovnováze lidskou psychiku. Je to elegantní a čistotný mazlíček.

7 PSI - PSOVITÉ ŠELMY Přeměna vlka v psa spadá do doby před 135 000 lety.

8 Jací jsou psi – psovité šelmy Drápy mají krátké, nezatažitelné a tupé. Mají dlouhé čelisti. Jsou velice vytrvalí běžci a dobří plavci.

9 Smysly psů - psovitých šelem Kořist stopují podle čichu, který je vynikající. Sluch mají velice ostrý a je až šestkrát lepší než u člověka. Zrak má u psovitých šelem menší význam, protože loví za soumraku. Je nejslabším smyslem.

10 Pes a člověk Pes má v lidských službách mnohostranné použití. Existují psi hlídací,lovečtí,tažní,pastevečtí,sle pečtí,vojenští,policejní,záchranáři a psi lavinoví, hledači drog. Pes byl i jedním z prvních kosmonautů. V dnešní moderní době pomáhá udržovat v rovnováze lidskou psychiku. Je to věrný a milý mazlíček. CIT. Svět zvířat XII Domácí zvířata A.Červená, M.Anděra a kol.-Albatros 2001

11 Starost o naše miláčky Potrava Hygiena Zdraví Pozornost Voda, granule nebo jiná vhodná strava, vitamíny Česání a koupání dlouhosrstých plemen, čištění uší a zubů u psů. Pravidelné očkování u veterináře. S pejsky chodit na procházky nebo na cvičiště. Pohladit a pomazlit se s mazlíčkem. Mít zvířátko je veliká zodpovědnost.

12 KOČKY A PSI Jsou už stovky let věrnými druhy člověka, proto by si měl každý majitel těchto „šelem“ uvědomit,že jsou to živí tvorové. Svojí láskou a starostlivostí bychom jim měli vrátit jejich oddanost.

13 Použitá literatura: Foto autor Obrazová encyklopedie ZVÍŘE – Knižní klub 2002 Svět zvířat XII Domácí zvířata A.Červená, M.Anděra a kol.-Albatros 2001


Stáhnout ppt "KOČKY A PSI ANOTACE Prezentace seznámí žáky s rozdíly mezi kočkovitými a psovitými šelmami. Význam psů a koček pro člověka DATUM 28.5.2012 AUTORTereza."

Podobné prezentace


Reklamy Google