Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tilt-shift efekt Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tilt-shift efekt Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová."— Transkript prezentace:

1 Tilt-shift efekt Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová

2 Anotace Název školy Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Adresa školySokolovská 1638, 568 02 Svitavy IČO62033026 Operační programOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/1.1.28/01.0050 Označení vzdělávacího materiálu 1.IT - K_INOVACE_1.IT.17 Tematická oblast Název vzdělávacího materiáluTilt-shift efekt Druh učebního materiáluVýukový materiál Anotace Výuka tématu grafika, rastr, práce s fotografiemi, efekty Klíčová slova Grafika, rastr, fotografie, tilt-shift efekt, úprava, vylepšení fotografie Ročník2. Typická věková skupina16–18 let Speciální vzdělávací potřebyŽádné AutorDitta Kukaňová ZhotovenoŘíjen 2013 Celková velikost12,6 MB

3 TILT-SHIFT EFEKT Zoner Photo Studio

4 CO TO JE? Jde o efekt optické iluze ve fotografování. Fotograf zachytí například město, poté je upraví efektem tilt-shift a náhodný pozorovatel se může domnívat, že jde o miniaturu města, či návrh architektonického modelu. Efektu je docíleno manipulací s nízkou hloubkou ostrosti, ať už objektivem fotoaparátu, nebo úpravou na počítači.

5

6 Tilt-shift efekt + rychlý filtr Polaroid

7

8 POSTUP

9 Tilt-shift efekt najdeme v dolní části panelu nástrojů, anebo v menu Efekty

10 Pro umístění nástroje do fotografie stačí jednoduše poklepat myší, případně položit kurzor myši nad určité místo a tažením do strany rovnou přizpůsobit i náklon osy Tilt-shift efektu.

11 Kromě toho, že se nad fotografií objeví několik přerušovaných čar, na panelu při pravé straně pracovního okna se zobrazí nová záložka, a to právě ke změně parametrů efektu. Jezdcem u Rozmazání ovlivňujeme sílu celkového efektu. Šířkou zaostření pak posunemee hranice bližších z obou dvojic přerušovaných čar k ose Tilt-shift efektu. Až po tyto hranice si snímek bude držet původní ostrost a následně začne být postupně rozostřován.

12 Využití odlesků, které vytváří zajímavý efekt zdůrazňující rozostření a jakoby simulující rozostření objektivu. Jejich míru je však dobré držet na uzdě. Klikni na obrázky pro zvětšení.

13 Před aplikací odlesků

14 Po aplikaci odlesků

15 Nakonec provedeme ještě úpravu horizontu, eventuálně aplikujeme ořez.

16 POUŽITÉ FOTOGRAFIE Archiv autorky


Stáhnout ppt "Tilt-shift efekt Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová."

Podobné prezentace


Reklamy Google