Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Je památka skládající se ze série 34 míst pro geodetické měření v deseti zemích severní a východní Evropy. Geodetický oblouk Struve.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Je památka skládající se ze série 34 míst pro geodetické měření v deseti zemích severní a východní Evropy. Geodetický oblouk Struve."— Transkript prezentace:

1

2 Je památka skládající se ze série 34 míst pro geodetické měření v deseti zemích severní a východní Evropy. Geodetický oblouk Struve

3 Západní Kavkaz Podle specialistů UNESCO jetojediná evropská horská oblast, jejíž životní prostředí významněji neutrpělo vlivem lidské činnosti.

4 Klášter Alexandra Něvského Také známý jako Alexander Nevsky Lavra byl založen v roce 1710 Petrem Velikým na hlavní třídě Petrohradu a byly v něm uloženy ostatky Alexandra Něvského, ruského cara a světce pravoslavné církve.

5 Klášter sv. Ferapóntov Klášter Ferapont byl založen v roce 1398, je považován za jeden z nejkrásnějších příkladů umění ruské středověké architektury.

6 Prales v Komi Nachází se v severní části pohoří Ural. Se svými 32. 800 km ² je největším pralesem v Evropě.

7 Pětilodní klenutá katedrála byla postavena z kamene knížetem Vladimírem. Byla vysvěcena druhým novgorodským biskupem 14 září 1052. Katedrála sv. Sofie v Novgorodu

8 Katedrála Nanebevzetí (MěstoVladimir) Postavena v letech 1158 až 1160,

9 Pravoslavný kostel se nachází v městě Suzdal. Byl postaven na v době Vladimíra II na přelomu jedenáctého a dvanáctého století. Katedrála Narození Páně v Suzdalu

10 Historické centrum Petrohradu Toto centrum bylo zapsáno pro své architektonické dědictví a neuvěřitelné a jedinečné spojení barokní a klasicisistní architektury a jejího vlivu na ruskou architekturu.

11 Derbent Tyto stavby (citadela, staré město a pevnost) jsou součástí severní obranné linie perské říše, která ležela na východ a na západ od Kaspického moře.

12 Zlaté hory Altaje Představují důležité centrum flóry a biologické rozmanitosti a jedinečných horských živočišných druhů v severní Asii.

13 Kolomenskoje Bývalá předměstská rezidence velkovévodů a carů. Jeho věže a věžičky, kostely a komory jsou vidět z dálky. Dnes je zde národní muzeum, památník ruské architektury XVI.-XVII století.

14 Poloostrov Kamčatka Je to sopečný poloostrov o rozměrech délka 1250 km se nachází na Sibiři, na ploše 472.300 km ²,

15 Rudé náměstí Je 695 m dlouhé a 130 metrů široké, je to třetí největší náměstí na světě. Odděluje Kreml, od obchodněhistorické čtvrti. Ústí do něj hlavní ulice Moskvy ze všech směrů. Je považováno nejen za centrum města, ale celého Ruska.

16 Zlatá brána veVladimiru Byla postavena v letech 1158až 1164, je jediným pozůstatkem-byť jen z části zachovalé starověké brány do města, která stála u staré pevnostní zdi, nyní již zaniklé, která chránila západní vstup do města. Uvnitř je muzeum věnované mongolské invazi z třináctého století.

17 Palác Gatčina Byl postaven v letech 1766 a 1761 pro hraběte Grigorieviče Orlova, favorita Kateřiny Veliké. Nachází se na kopci s výhledem na jezero Serebrianoe, palác kombinuje motivy středověkých hradů a příměstských rezidencí. Uvnitř paláce jsou sbírky ruské i zahraniční klasiky osmnáctého a devatenáctého století.

18 Peterhof Rezidence v znikla v roce 1717, kdy Kateřina pozvala německého architekta Johann-Friedrich Braunsteina, aby ji postavil letní palác. Carevna Alžběta měla ale za to, že její matka byla staromódní a nechala v roce 1752 staré stavby strhnout a nahradit je novými většími budovami, nyní již v rokokovém slohu.

19 Alexandrův palác Byl postaven v Carském Selu. Bylo to z pověření Kateřiny Velké pro jejího oblíbeného vnuka a budouc ho cara Alexandera u příležitosti jeho sňatku s velkokněžnou Elizavetou Alexejevnou, rozenou princeznou Louise Maria Augusta Baden. Elegantní budova v neoklacisistním slohu byla navržena Giacomo Quarenghi a postavena v letech 1792-1796.

20 Pavlův palác Byl postaven v roce 1777 carevičem a pozdějšém carem Pavlempro pobyt v blízkosti velkolepého sídla jeho matky císařovny Kateřiny II v Carském Selu.

21 Zdi a věže moskevského Kremlu Stávající zděné věže byly postaveny v patnáctém století, mezi roky 1485 až 1495, na stejném místě, kde byl předtím staré bílé kamenné zdi z doby Dimitrije Donského. Toto veliké opevňovací dílo bylo postaveno na základě pokroku vojenské techniky této doby.

22 Shlisselburg Postavený původně jako dřevěná tvrz Orechov ("oříšek") v roce 1323, pro ochranu severní hranice Novgorodu a přístupu k Baltskému moři.

23 Kremlin v Súzdalu První písemná zmínka o Kremlinu v Suzdalu je z roku1024. Kreml je v ohybu řeky Kamenka v jižní části moderního města Suzdal. Je zde pravoslavný kostel ve stylu tradiční ruské architektury zešestnáctého a sedmnáctého století, a klášter Panny Marie Ochranitelky.

24 Oranienbaum Střední část paláce je spojen dvěma galeriemi s dvěma čínskými a japonskými křídly, dolní zahradou s fontánami a sochami,

25 Observatoř Pukovo Hvězdárna otevřena v roce 1839

26 Bílé památky ve Vladímiru a Suzdalu Název označuje osm středověkých památek z vápence

27 Finca Los Penates V tomto domě žil malíř Ilja Repin

28 Palác Konstantinovski Stavba začala v roce 1720 na příkaz Petra Velikého a v současné době slouží jako sídlo ruského prezidenta

29 Palác Petrodvorce Ve středu je Velký palác je postavený v barokním slohu na terase. V e spodní části rozsáhlé parky a a fontány..

30 Klášter Solovetsky Klášter založený v roce 1429

31 Hřbitovy v Novodevichi Byl založen v roce 1898, kdy již nebylo místo ve zdech kláštera. Jeden z prvních významných osob byl zde pohřben Anton Pavlovič Čechov.

32 Frases Videos Postales Wallpapers Más sitios interesantes:


Stáhnout ppt "Je památka skládající se ze série 34 míst pro geodetické měření v deseti zemích severní a východní Evropy. Geodetický oblouk Struve."

Podobné prezentace


Reklamy Google