Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu."— Transkript prezentace:

1 Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu

2 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Souborná činnost na složitých elektronických zařízeních II Obor:Mechanik elektronik Ročník:4. Vypracoval:Bc. Josef Mahdal Odborný výcvik ve 3. tisíciletí

3 OPRAVY BAREVNÝCH TELEVIZORŮ ŘADY COLOR 416 Při opravách používáme schéma zapojení k danému typu televizoru. Přitom dodržujeme bezpečnostní předpisy a pokyny výrobce televizoru. Výrobce uvádí ve schématu orientační hodnoty napětí a průběhy proudů v měrných bodech. Při měření průběhu signálu osciloskopem, v každém měrném bodě, využíváme oscilogramů, které znázorňují tvar signálu a úroveň napětí v tomto bodě.

4 OPRAVY BAREVNÝCH TELEVIZORŮ ŘADY COLOR 416 Při hledání závad je důležitá dobrá znalost obvodového řešení televizoru a funkce jednotlivých obvodů. V extrémně namáhaných obvodech i dobrá znalost funkce jednotlivých součástek je předpokladem úspěšné opravy a nastavení televizoru.

5 NAPÁJECÍ ZDROJ Nejčastější závady se vyskytují v obvodech napájecího zdroje.

6 ŘÁDKOVÝ ROZKLAD Obvody řádkového rozkladu zaujímají 2.místo v poruchovosti všech obvodů televizoru.

7 Modul S Modul S (synchronizace) - zajišťuje synchronizaci oscilátorů horizontálního a vertikálního rozkladu. Kromě toho budí koncový stupeň řádkového rozkladu a snímkového rozkladu.

8 Oscilogramy – pomůcka pro měření osciloskopem

9 - Obvody napájecího zdroje, řádkového rozkladu a synchronizace spolu úzce souvisí. - Porucha v kterémkoliv z těchto obvodů způsobí, že se televizor vůbec nerozběhne. - Pomůcka pro zjištění závady, zda je ve zdroji nebo v řádkovém rozkladu, je umělá zátěž, připojená na napájecí napětí koncového stupně řádkového rozkladu.

10 Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2010 www.sps-ub.cz


Stáhnout ppt "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu."

Podobné prezentace


Reklamy Google