Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Obsah 1) Jarmark 2) Přírodní učebna 3) Probíhající akce 4) Třízený odpad 5) Můj produkt.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Obsah 1) Jarmark 2) Přírodní učebna 3) Probíhající akce 4) Třízený odpad 5) Můj produkt."— Transkript prezentace:

1 Obsah 1) Jarmark 2) Přírodní učebna 3) Probíhající akce 4) Třízený odpad 5) Můj produkt

2 Vybrat prodavače Novinka od letošního roku: rozšíření prostoru prodeje i na spodní patro u učeben 57,58 Výdělek patří jako minulý rok třídě. Koordinátor tohoto projektu je MGR Jiřina Kyselá Dobrovolnice – Lucky, andělé se hlásí u koordinátora 3.Prosi nce Od 15:00 Čtvrtek Do 17:00

3 Materiál u paní učitelky Boudové Naše škola připravuje proměnu školního pozemku za školou na přírodní učebnu. Má vzniknout místo, kde bychom se mohli venku, když je hezky, učit přírodopis, prvouku, přírodovědu a také fyziku, výtvarku, cizí jazyky, kam by mohly odpoledne chodit malé děti z družiny a velké o velké přestávce. https://sites.google.com/sit e/ginasofiemessi/permakul tura 2015 - 2017

4 Kdy, jak, co

5

6

7 Součástí přírodní zahrady by byl i indiánský komunitní kruh a altán se stoly a lavicemi pro možnou výuku dalších předmětů, například: výtvarné výchovy vlastivědy fyziky jazyků Odpoledne by zde mohla trávit čas i školní družina.

8 3 6 6 3 27 3 3 9 9 3

9 1. aktivita - Bylinková zahrádka – spirála Z kamenů, které již na pozemku jsou, chceme vybudovat bylinkovou spirálu, na které budou jednotlivé druhy léčivých rostlin opatřeny popisnými cedulemi. Rostliny do výsadby chceme získat jako dar od rodičů žáků i pracovníků školy formou odkopku.

10 2. aktivita - Pestrý živý plot Touto druhově pestrou výsadbou chceme do přírodní učebny přitáhnout co nejvíce různých druhů živočichů a tím podpořit místně poměrně chudou biodiverzitu (druhovou pestrost), ale také umožnit optické i faktické oddělení vyučovacího prostoru přírodní učebny od prostoru veřejného.

11 3. aktivita - Trvalková obruba chodníků Při výsadbě trvalkových obrub chceme také dát přednost zde původním nebo tradičním druhům květin, které pomohou navodit atmosféru živé selské zahrady. I v případě trvalkových obrub počítáme s využitím ve výuce prvouky, přírodovědy a botaniky (například morfologie listů, květů…), proto i zde budou informační cedulky.

12 4. aktivita - Malá vodní plocha – žábník či čolkoviště Chceme, aby zahrada – učebna fungovala na přírodních principech, proto potřebujeme do zahrady dodat i vodní plochu, která mimo jiné umožní žákům pozorování podvodního i nadvodního života. Žabník je malé jezírko, které do zahrady naláká nejen žáby ale třeba i čolky. Ti pak na zahradě sbírají slimáky a nejrůznější hmyz. Jsou to predátoři, kteří udržují zahradu zdravou a bez škůdců. Kromě toho díky zde umístěným vodním rostlinám mohou žáci pozorovat princip kořenové čističky vody. Minulost Současnost

13 5. aktivita - Divoký koutek s hotelem pro hmyz Divoký koutek by měl představovat miniaturní „bezzásahovou zónu“. Jednalo by se o klidný kout zahrady, do kterého by se vstupovalo jen minimálně a sloužil by jako útočiště různých živočichů – pomocníků. V koutě osázeném keři by volně měly růst různé byliny, byla by zde pod větvemi hromada kamení či kus staré klády. Součástí divokého koutku by mělo být i broukoviště neboli hotel pro dravý hmyz, které by vyrobili žáci v pracovních činnostech.

14 8. aktivita - Indiánský kruh – potlach Kruh z 5 – 6 nízkých dřevěných lavic pro aktivity osobnostní, etické, multikulturní výchovy, či řešení třídnických záležitostí, zasedání školního žákovského parlamentu nebo třeba. Rytíři kulatého stolu - zákoutí, ve kterém bude možné v klidu pracovat, učit se, číst si nebo si jen tak povídat s kamarády (recyklovaný nábytek z palet?)

15 9. aktivita - Altán - výzkumný koutek Pro žáky to bude výukové místo pro pozorování přírodnin a také pro realizaci pokusů, skupinovou práci, pro činnost školní družiny. Pro vytvoření většího pocitu klidu porostou po altánu popínavé rostliny.

16 10. aktivita – Meteorologická stanice Aby se žáci naučili počasí vnímat nejen subjektivně, ale uvědomili si, že jde o veličinu, kterou lze přesně měřit, vyhodnocovat, předpovídat, aby pochopili, jaké veličiny vlastně měříme, k čemu jsou tyto údaje dobré a jak tyto jevy vznikají, chceme měřit, zaznamenávat a vyhodnocovat následující meteorologické prvky: tlak vzduchu (hPa) teplota vzduchu (°C) relativní vlhkost vzduchu (%) směr a rychlost větru (km/h) intenzita srážek (mm) 24 hodinová maxima a minima

17 Bufet Jazykové pobyty - KA1 - učitelé - KA2 – žáci – Švédsko, Španělsko - Výzva č. 56 Sběr papíru = 6. prosince Sběr vršků Známky, obvazy a funkční brýle

18 My jako třída můžeme zažádat o kontejner na plasty. Do něj patří VYMYTÉ PET lahve a plasty. U tělocvičen budou zkompletovány koše.

19 Koordinátorce žákovského parlamentu Mgr. Ivě Bártové, jsem sdělil můj návrh na vystoupení profesionálního imitátora Michaela Jacksona Pavla Janáka. v podání Pavla Janáka. Návrh jsem předal a o výsledku Návrh jsem předal a o výsledku vás budu určitě informovat. vás budu určitě informovat. Alias Michael Jackson


Stáhnout ppt "Obsah 1) Jarmark 2) Přírodní učebna 3) Probíhající akce 4) Třízený odpad 5) Můj produkt."

Podobné prezentace


Reklamy Google