Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Bradáčová, Šaková.  Velmi jednoduchá stránka, jejímž účelem není přímá podpora prodeje zboží, ale marketingová komunikace.  Technické problémy: 

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Bradáčová, Šaková.  Velmi jednoduchá stránka, jejímž účelem není přímá podpora prodeje zboží, ale marketingová komunikace.  Technické problémy: "— Transkript prezentace:

1 Bradáčová, Šaková

2

3  Velmi jednoduchá stránka, jejímž účelem není přímá podpora prodeje zboží, ale marketingová komunikace.  Technické problémy:  Menu – v rozbalovacím menu přečnívá název sekce které je podřízeno. Název sekce je nečitelný.  U všech stránek kromě první chybí Breadcrumb navigace. Uživatel se na stránce ztrácí.  neúplný název WWW stránky umístěný ve značce v sekci - jedním z nedůležitějších

4  Drobečková navigace je navigační prvek, který návštěvníkovi stránek pomáhá v lepší orientaci kde se právě nachází a nabízí mu možnost jednoduše se vrátit zpět přes sekce, které už otevřel.  Nejčastější formy drobečkové navigace jsou:  Navigace pozice - zobrazuje aktuální cestu struktury webu, bez ohledu na to kudy se na stránku uživatel dostal.  Navigace cesty - ta ukazuje přesnou cestu odkazů přes které se uživatel dostal na aktuální stránku.  Navigace vlastností - nese v sobě informace například o zboží (cena, kategorie, značka).  Název tato forma navigace převzala z pohádky o Jeníčkovi a Mařence, kteří si cestu lesem značili drobečky aby se neztratili a vrátili se zpět domů.

5 Přečnívající název

6 Breadcrumb navigace izabka tuto navigaci postrádá !!

7 Název www stránky –Izabka tento název též postrádá

8  Webové stránky obchodního řetězce Globus odpovídají parametrům funkčnosti webových stránek. Podporuj í funkci nákupního seznamu což je velké plus pro spotřebitele. Vzhledově velmi jednoduché a přehledné webové stránky. Též barvy tvoří pěknou kombinaci.

9

10 Funkce nákupního seznamu Funkce nákupního seznamu nalezneme v záhlaví webových stránek umožní nám si vybrat jakýkoliv produkt z letáku a následně jednoduchým označením tlačítka + do seznamu přidáme do nákupního seznamu.

11  Postup je jednoduchý:  Na stránkách vybereme z menu KATALOG  Dále vybereme v jakém městě chceme nakupovat.  V katalogu vyhledáme daný sortiment ( co chceme kupovat)  Nakonec vybereme konkrétní produkt a kliknutím na +do seznamu produkt vložíme do osobního seznamu.  A výběr produktu je dokončen, po kliknutí na nákupní seznam se zobrazí přehled vybraných produktů i s konečnou cenou celkového nákupu.

12 Konečná cena nákupu Vybrané produkty Ceny produktů Nákupní seznam lze vytisknout

13 ZZákazník tedy díky nákupnímu seznamu ví, jaký konkrétní produkt si v obchodě může zakoupit i jakou cenu za něj zaplatí. Pokud vybere více produktů, částky produktů se automaticky sčítají a zákazník má naprostý přehled o nákupu.

14  Porovnání Ž abky s Globusem:  Webové stránky obchodního řetězce Globus se nedají srovnat s webovými stránkami www.izabka.cz z hlediska funkčnosti i desingu a přívětivosti pro uživatele. Globus nabízí mnohem více.


Stáhnout ppt "Bradáčová, Šaková.  Velmi jednoduchá stránka, jejímž účelem není přímá podpora prodeje zboží, ale marketingová komunikace.  Technické problémy: "

Podobné prezentace


Reklamy Google