Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pavel Kubica. Počet obyvatel : 9 579 747 Hlavní město: Vídeň Jazyk: Němčina Měna: Euro Hymna: Land der Berge, Land am Strome.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pavel Kubica. Počet obyvatel : 9 579 747 Hlavní město: Vídeň Jazyk: Němčina Měna: Euro Hymna: Land der Berge, Land am Strome."— Transkript prezentace:

1 Pavel Kubica

2 Počet obyvatel : 9 579 747 Hlavní město: Vídeň Jazyk: Němčina Měna: Euro Hymna: Land der Berge, Land am Strome

3 Název: Land der Berge, Land am Strome (Země hor, Země řek) Přijata: 1946 Text: Paula von Preradovič (Rakouská básnířka s Chorvatskými kořeny, roku 1946 vyhrála konkurz na skladbu textu pro novou hymnu). Hudba: Všeobecně se připisuje Wolfgangu Amadeu Mozartovi, ve skutečnosti jde o skladbu na Mozartovi motivy kterou složil Johann Holzer.

4 Jednoznačně nejvýznamnějším skladatelem je Wolfgang Amadeus Mozart, mezi jeho nejvýznamnější skladby se řadí Figarova skladba a Don Giovanni Další významní skladatelé: Ludwig van Beethoven Johann Strauss Joseph Haydn

5 Citera: nástroj, který vznikl v polovině 18.stol. v Tyrolsku, u nás téměř vymizel, je však populární v německé a rakouské lidové hudbě. Alpský roh: Alpský roh je 2-4 m dlouhá, rovná, na samém konci vzhůru obrácená trubice. Obvykle je ovinutá březovou kůrou, která dodává nástroji charakteristický dutý zvuk.

6 Klavír: jedny z prvních klavíru dnešního typu byly vyrobeny v továrně Bösendorfer. Vylepšení některých částí klavíru navrhli např. Wolfgang Amadeus Mozart nebo Joseph Haydn

7

8 zpěv s rychlým střídáním hlasových poloh a s přeskakováním prsního rejstříku do falzetu. Nejrozšířenější hlavně v Tyrolsku.

9 Valčík je postupový, kolový tanec v ¾ taktu nebo zřídka v 3/8 taktu, důraz je kladen na první dobu. Tančí se v páru. Vznikl v Alpách, proto název Vídeňský valčík

10 je to jeden z nejuznávanějších symfonických orchestrů klasické hudby na světě Založen roku 1842 Sídlo ve Vídni Roku 2006 byl zvolen nejlepším evropským orchestrem klasické hudby.

11 https://www.youtube.com/watch?v=jyjVCbTo5F0 https://www.youtube.com/watch?v=_qyTnc8ZxU8 https://www.youtube.com/watch?v=SvP- Jen_AgM&list=PLVzVXC1szzLPDO9oBr3Y6iAvDOr9d3Ttz

12 Google Google obrázky Wikipedie Osobnosti.cz Rady ptáka loskutáka

13 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Pavel Kubica. Počet obyvatel : 9 579 747 Hlavní město: Vídeň Jazyk: Němčina Měna: Euro Hymna: Land der Berge, Land am Strome."

Podobné prezentace


Reklamy Google