Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vojta Tolar VÝLET DO HO Ř OVIC A DO P Ř ÍBRAMI. Tohle je kartonový papír. Ze kterého se vyrábí měchy. Tady paní dělá basy, které nutně musí být na milimetry!!!

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vojta Tolar VÝLET DO HO Ř OVIC A DO P Ř ÍBRAMI. Tohle je kartonový papír. Ze kterého se vyrábí měchy. Tady paní dělá basy, které nutně musí být na milimetry!!!"— Transkript prezentace:

1 Vojta Tolar VÝLET DO HO Ř OVIC A DO P Ř ÍBRAMI

2 Tohle je kartonový papír. Ze kterého se vyrábí měchy. Tady paní dělá basy, které nutně musí být na milimetry!!! Jinak by nástroj měl jiný zvuk. HO Ř OVICE VÝROBA AKORDEON Ů DELICIA

3 Takhle vypadá celuloid, který se lepí na dřevěné kusy nástroje.(z levé strany vyleštěný a z pravé ne). Do akordeonu se potom nalepí klapky a basy. Hurá!!!!!!!!!! Akordeon je na světě!

4 P Ř ÍBRAM D Ů L SVATÉ ANNY Po výpravě v Hořovicích jsme přejeli autobusem do dolu Svaté Anny v Příbrami, kde se těžila ruda, ze které se získávalo hlavně stříbro a také zlato. Může se jet i vláčkem (260 metrovou štolou k jámě Prokop z roku 1832, hluboké 1600 metrů).

5 A PAK HURÁ NA DRKOLNOV Všichni jsme dostali pochopitelně přilby. Drkolnov měří jenom 500 m. Nejspíš proto, že se v něm nenatěžilo tolik jako třeba v dolu Svaté Anny a těžba byla ukončena. Mohli jsme si vyzkoušet, jak jezdili horníci do dolů před sto lety. (zábavnou klouzačku)

6 DRKOLNOVDRKOLNOV Bylo tam také vodní kolo, které zajišťovalo pohon k odčerpávání spodní vody.

7 A TO NEJLEPŠÍ Z VÝLETU V Příbrami jsme si mohli jít koupit, co jsme chtěli. Napřed jsme šli s mamkou na náměstí a pak rychle něco jíst, protože měl asi každý hlad.

8 PAMÁTNÍK ANTONÍNA DVO Ř ÁKA VE VYSOKÉ U P Ř ÍBRAMI Z náměstí jsme přejeli do vesničky kousek u Příbrami, do Vysoké u Příbrami, kde se našim zrakům předvedl památník Antonína Dvořáka.

9 F Toto letní sídlo Antonín Dvořák navštěvoval velmi rád. Nechal ho postavit jeho švagr hrabě Kounic. Mohli jsme se jít podívat do tří komnat, v jedné z nich je nádherný klavír Antonína Dvořáka. Na jeho památku tam postavili památník s opsanými notami z opery Rusalka.

10 RUSAL Č INO JEZÍRKO Je kousek od památníku, zde sbíral Antonín fantazii na operu Rusalku.

11 TAK A JE KONEC VÝLETU VŠEM SE NÁM TO LÍBILO!!!!!!!!!! DOPORUČUJI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! m


Stáhnout ppt "Vojta Tolar VÝLET DO HO Ř OVIC A DO P Ř ÍBRAMI. Tohle je kartonový papír. Ze kterého se vyrábí měchy. Tady paní dělá basy, které nutně musí být na milimetry!!!"

Podobné prezentace


Reklamy Google