Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Erasmus University of Liege 2011 - 2012. Doporučuji se zúčastnit jazykové kurzu před výukou, který je bezplatný pro Erasmus studenty. Více informací na.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Erasmus University of Liege 2011 - 2012. Doporučuji se zúčastnit jazykové kurzu před výukou, který je bezplatný pro Erasmus studenty. Více informací na."— Transkript prezentace:

1 Erasmus University of Liege 2011 - 2012

2 Doporučuji se zúčastnit jazykové kurzu před výukou, který je bezplatný pro Erasmus studenty. Více informací na webové stránce http://www.islv.ulg.ac.be/http://www.islv.ulg.ac.be/ Jedná se o francouzský kurz v délce dvou týdnů, možné úrovně od začátečník až velmi pokročilý. Začátečníci nemusí skládat test, jsou automaticky zařazeni do nejnižší skupiny.

3 Více informací na webové stránce http://www.islv.ulg.ac.be/ Institut poskytuje jazykové kurzy francouzštiny zdarma pro Erasmus studenty v rámci 5 ECTC kreditů. Výuka v rámci jednoho semestru dvakrát týdně 2 hodiny výuky. (v době od 16 -18 nebo 18 -20 hod vždy obden ve stejný čas) Dvoutýdenní kurz před zahájením výuky je dobrovolný. Dále je možné za poplatek 50 EUR zvolit další jazyk v rámci dobrovolných aktivit. Požadována úroveň francouzštiny ke studiu http://www.ulg.ac.be/cms/c_14110/exigences-linguistiques Je požadována úroveň B1 pro připuštění k výuce ve francouzštině. Test před začátkem výuky, musí složit každý student, který má zájem o výuku ve francouzštině nebo o jazykový kurz. Pravidlo dosažení úrovně B1 nebylo striktně kontrolováno. Většina studentů je ze Španělska, Itálie a i začátečníci byli připuštěni k výuce ve francouzštině. Je možné kurzy studovat i v angličtině.

4 Test úrovně francouzštiny pro zájemce o studium ve francouzském jazyce a večerní jazykový kurz (je spíše pouze orientační). 1st term : 26 and 28 September 2011 2nd term : 6 and 7 February 2012 Dobrovolné přípravné kurzy P1: 29 August to 9 September 2011 P2: 27 January to 3 February 2012 Důležitá informace pro zájemce o dobrovolný jazykový kurz před výukou, Arrival form obdržíte s datem, kdy se dostavíte nahlásit na Erasmus office, tedy i v případě prvního dne v rámci dobrovolného jazykového kurzu. Důležité upozornění: Kod večerního kurzu francouzštiny se v průběhu studia mění dle Vaší skupiny a úrovně. Ten na webové stránce je obecný a pro všechny úrovně. Tedy neměl by být uveden v Learning Agreement. Koordinátoři na ULG Vám tyto informace ve většině případů poskytnout, avšak ne vždy. Vždy se ujistěte jaká jste skupina a jaký je kod pro daný kurz i v rámci vlastní iniciativy.

5 Ideální doprava do Liege v rámci Eurolines. Jízdenku kupujte v předstihu je levnější. https://www.elines.cz/cz/?utm_source=adwords&utm_medium=cpc&utm_content=gen eral&utm_campaign=search_czech_cs_eurolines&utm_term=eurolines Doprava v Liege Doporučuji zakoupit měsíční jízdenku za 14 EUR, potřebujete pouze potvrzení, že jste student, které obdržíte na Erasmus office. V prvních dnech doporučuji zakoupit celodenní nebo třídenní cenově výhodnější lístek. Celodenní lístek 3.20 EUR. Jízdní řády a informace. http://www.infotec.be/index.aspx?PageId=631734023237830544

6 Ubytování Velmi důležitá informace pro studenty vyjíždějící převážně na zimní semestr. O kolej si žádejte co nejdříve je možné!!!! Já kolej nedostala a je velmi obtížné sehnat ubytování za přijatelnou cenu. Doporučuji se domluvit s dalším vyjíždějícím studentem nebo v případě smlouvy na rok lze sehnat velmi kvalitní a cenově výhodné ubytování. Užitečný odkaz. http://www.kotaliege.be/http://www.kotaliege.be/ (nebo stránky univerzity) http://www.cityliving.eu/accommodation/liege.htmlhttp://www.cityliving.eu/accommodation/liege.html (dražší ubytování) Náklady Potraviny jsou mnohem dražší než u nás. V případě pokud budete nakupovat v Aldi či Champion, tak jsou ceny přijatelnější. Velmi drahé je převážně maso cca 5 EUR, ovoce a zelenina doporučuji chodit na nedělní trhy. Zde je možné nakoupit za skvělé ceny. V případě omezených financí je třeba si sestavit denní rozpočet.

7 Université de Liege Univerzita je velmi kvalitní. Výuka může být někdy náročná. Doporučuji při zahájení výuky konzultovat osobně s učiteli zda je vhodné se kurzu účastnit. Přímo na místě a osobně se dozvíte o výuce nejvíce informací a můžete dále vyhodnotit. Před výjezdem do zahraničí univerzita v Liege příliš informací neposkytuje, ale na místě není problém se na cokoliv zeptat. S výukou jsem byla velmi spokojená. Université de Liege Univerzita je velmi kvalitní. Výuka může být někdy náročná. Doporučuji při zahájení výuky konzultovat osobně s učiteli zda je vhodné se kurzu účastnit. Přímo na místě a osobně se dozvíte o výuce nejvíce informací a můžete dále vyhodnotit. Před výjezdem do zahraničí univerzita v Liege příliš informací neposkytuje, ale na místě není problém se na cokoliv zeptat. S výukou jsem byla velmi spokojená. Informace pro plán výuky najdete zde. Rozvrh k dispozici těsně před zahájením výuky. http://progcours.ulg.ac.be/cocoon/statique/indexfr Doporučuji tyto kurzy International Relation Organizations Postcolonial civilizations ( velmi malá skupina) Nedoporučuji Management Control Systems

8 Cenově výhodná nabídka pro cestování po Belgii Go Pass 10. Zahrnuje 10 cest po celé Belgii. Je převoditelný i mezi více osob. Další informace. http://www.b-rail.be/nat/E/tarifs/passes/go/ Belgie se dělí na dva jazykové regiony. Na severu (Flanders) se hovoří vlámsky a na jihu (Wallonia) francouzsky. Liege je hlavní město francouzské oblasti. Hlavní město Brusel je dvojjazyčné. Zajímá místa - Bruges Historické centrum bylo roku 2000 zapsáno do seznamu světového dědictví UNESCO. Město je označováno jako Benátky severu. Plavba po městských kanálech je oblíbenou turistickou atrakcí.

9 Bruges – Flandry – dv ě hodiny cesty z Liege

10 Brusel hodina cesty z Liege. Brusel je hlavní a zároveň největší město Belgie. Dále je administrativním centrem Evropské unie, díky čemuž bývá často nazýván hlavním městem Evropy či srdcem Evropské unie.

11 Cestování mimo Belgii V blízkosti se nachází Maastricht. Velmi pěkné město v Nizozemsku. Cena jízdenky tam i zpět 7 EUR cca 20 minut cesty. Dále je možné přes víkend zakoupit výhodnou jízdenku do Amsterdamu cena 38 EUR. Informace pro cestování v Belgii http://www.b-rail.be/main/E/ Mimo Belgii http://www.b-europe.com/Travel/Booking/Tickets Maastricht je nejstarší nizozemské město a hlavní město provincie Limburk. Město leží na jihovýchodě země, mezi Belgiíí a Německem. Místo, kde byla podepsána smlouva zakládající EU.

12 Maastricht - Karneval

13 Lutych (francouzsky Liège)francouzsky je hlavní město provincie Lutych na východě Belgie. Aglomerace Lutychu má přibližně 600 000 obyvatel, a je tedy největší aglomerací ve Valonsku a třetí největší aglomerací v Belgii (větší aglomeraci mají Brusel a Antverpy).provincie LutychBelgieAglomeraceValonskuBruselAntverpy

14 Liege


Stáhnout ppt "Erasmus University of Liege 2011 - 2012. Doporučuji se zúčastnit jazykové kurzu před výukou, který je bezplatný pro Erasmus studenty. Více informací na."

Podobné prezentace


Reklamy Google