Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Letní škola ve Frankfurtu nad Mohanem. Podmínky účasti  Studium v prezenční formě na PdF UP (nejlépe studijní program společenské vědy v kombinaci s.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Letní škola ve Frankfurtu nad Mohanem. Podmínky účasti  Studium v prezenční formě na PdF UP (nejlépe studijní program společenské vědy v kombinaci s."— Transkript prezentace:

1 Letní škola ve Frankfurtu nad Mohanem

2 Podmínky účasti  Studium v prezenční formě na PdF UP (nejlépe studijní program společenské vědy v kombinaci s dalšími studijními programy*)  Znalost německého jazyka (schopnost konverzovat) *O výjimkách rozhoduje výběrová komise.

3 Výběr účastníků  Studenti, kteří projeví zájem o účast na Letní škole ve Frankfurtu nad Mohanem, musí tuto skutečnost nahlásit do stanoveného data Mgr. T. Hubálkovi – aktuální informace dostupné vždy od konce října na webu KSV PdF UP – viz http://ksv.upol.cz ).http://ksv.upol.cz  Výběr účastníků proběhne prostřednictvím krátkého pohovoru, při kterém bude zjišťována jejich motivace a znalost německého jazyka.  V případě zájmu nižšího počtu studentů oboru společenské vědy, může být nabídka rozšířena i pro studenty jiných oborů.

4

5 Náplň Letní školy Hlavním cílem Letní školy ve Frankfurtu nad Mohanem je zdokonalení jazykových schopností studentů, seznámení se s reáliemi německých zemí, politickým systémem, poznání kultury, školského systému, alternativních výukových metod, ale také samotného města a jeho okolí či tradičních místních specialit.

6

7

8 Základní informace  Letní škola se koná ve Frankfurtu nad Mohanem.  Délka pobytu je zpravidla 14 dní (včetně cesty).  Účastníci obdrží od hostitelů kapesné v přibližné výši 90 €.  Ubytování zajišťují hostitelé ve vlastních prostorách.

9 Základní informace II  Strava je částečně hrazena (na stravu je vyhrazena suma cca 50 € na dobu pobytu, ze které se nakupují suroviny pro přípravu večeří a snídaní. Většina potravin – jako salámy, máslo, mléko, sýry, jogurty, müsli, marmelády jsou k dispozici. Nakupuje se pouze pečivo, ovoce a zelenina). Obědy si zajišťuje každý individuálně.  Na začátku pobytu studenti vytvoří dvojice, které mají na starosti přípravu společné snídaně a večeře.

10

11 Denní režim*  8:30 – snídaně  9:30 – společné aktivity pod vedením paní G. Back**  12:30 – oběd  volno  17:30 – večeře  18:30 – Besprechung  volno * Uvedené časy jsou pouze orientační a přibližné. ** S podrobnostmi budou studenti seznámeni na společné schůzce s vedoucím.

12

13 Povinnosti účastníků  Zaplacení zálohy na úhradu cestovních nákladů.  Všichni účastníci musí mít uzavřeno zdravotní pojištění pro pobyt v zahraničí!  Respektování a dodržování pokynů hostitelů a vedoucího.

14 Co s sebou?  Občanský průkaz a průkazy cestovního pojištění, zdravotní pojišťovny, na studentskou slevu.  Kapesné (doporučujeme cca 50 €).  Trvanlivé potraviny pro přípravu obědů.  Vhodné oblečení pro různé počasí.  Hygienické potřeby.  Léky – pokud je pravidelně užíváte.

15


Stáhnout ppt "Letní škola ve Frankfurtu nad Mohanem. Podmínky účasti  Studium v prezenční formě na PdF UP (nejlépe studijní program společenské vědy v kombinaci s."

Podobné prezentace


Reklamy Google