Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Aneb od udice na talíř Vytvořila: Kateřina Křivková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Aneb od udice na talíř Vytvořila: Kateřina Křivková."— Transkript prezentace:

1 aneb od udice na talíř Vytvořila: Kateřina Křivková

2 Co je to rybolov? Historie Druhy ryb Jak se stát rybářem? Rybářská výbava Chyť a pusť Dopady na životní prostředí Rybářské vtipy klik Ahoj! Já jsem zlatá rybka a budu tě provázet touto prezentací

3 Odchyt ryb z tekoucích vod, jezer, rybníků a moří Pojem zahrnuje dvě odlišné činnosti: 1.Hospodářské výlovy 2.Sportovní aktivity Při hospodářských výlovech se odchyt provádí pomocí rybářských sítí.

4 Ryby pomocí udic s háčky chytali již ve starověku Do konce 17. století se ryby chytaly pouze na bič V Anglii byly známy různé tvary splávků, vynalezen byl zde i naviják V českém prostředí se sportovní rybolov rozvíjel až od 19. století Víš, že nadšenou rybářkou byla naše operní pěvkyně Ema Destinová?

5 Sladkovodní ryby: 1.Dravé 2.Býložravé – málo druhů 3.Všežravé - nejpočetnější Mořské ryby Mezi býložravé ryby patří např. amur bílý nebo ostroretka stěhovavá.

6 Pořiď si základní rybářskou výbavu Musíš mít povolení k lovu ryb: 1.Státní rybářský lístek – 100Kč 2.Členský příspěvek u místní organizace rybářského svazu – 100-200 Kč 3.Povolenka – cca 650 – 900Kč klik Nezapomeň, že k rybaření musíš mít povolení!

7 Základní výbavaKč Rybářský prut300 Rybářský vlasec70 Rybářský naviják1000 Rybářské háčky30 Rybářský podběrák200 Rybářské splávky50 Rybářská olůvka0,5 Rybářské vidličky50 Rybářský vezírek130 Rybářský peán100 Rybářská skládací stolička250 Celkem1180,5 Rybaření přeci jenom není levná záležitost.

8 Nový pohled a přístup k rybaření jako sportu a oddechovému relaxu Rybář si ryby neponechává, ale vrací je do vody Součástí tohoto přístupu je šetrné zacházení s rybami V Česku je popularizátorem tohoto přístupu Jakub Vágner Ryba nemusí být vždycky k jídlu.

9 Rybáři a lovci kontaminují životní prostředí tisíci tunami olova ročně vinou používání olověných broků a olůvek Neuklizené rybářské vlasce a háčky mohou dále smrtelně zraňovat ryby a vodní ptáky i jiné živočichy Po rybaření si nezapomeň vše uklidit!

10 Povídají si dva rybáři. První říká: „Kolik jste už chytil ryb?“ Druhý na to: „Až chytím ještě jednu, tak... to bude první.“ Povídají si dva rybáři. První říká: „Kolik jste už chytil ryb?“ Druhý na to: „Až chytím ještě jednu, tak... to bude první.“ Ptá se jeden kapr druhého „Věříš na život po Vánocích?“. Sedí dva chlapi u vody za chvíli přijde ženská a ptá se tak co berou ? Jo, berou... včera mě šlohli kolo. „Ty se chystáš na ryby? Dnes? V pátek třináctého?” „Samozřejmě. Doufám, že aspoň dnes se rybám nezadaří!” „Ty se chystáš na ryby? Dnes? V pátek třináctého?” „Samozřejmě. Doufám, že aspoň dnes se rybám nezadaří!” A pár vtipů nakonec!


Stáhnout ppt "Aneb od udice na talíř Vytvořila: Kateřina Křivková."

Podobné prezentace


Reklamy Google