Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Agrofarma ve Slavětíně. Ve čtvrtek 14.5. jsme jeli na třídní výlet na agrofarmu do Slavětína. Odjeli jsme v 8.30 hodin vlakem z nádraží Louny-město.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Agrofarma ve Slavětíně. Ve čtvrtek 14.5. jsme jeli na třídní výlet na agrofarmu do Slavětína. Odjeli jsme v 8.30 hodin vlakem z nádraží Louny-město."— Transkript prezentace:

1 Agrofarma ve Slavětíně

2 Ve čtvrtek 14.5. jsme jeli na třídní výlet na agrofarmu do Slavětína. Odjeli jsme v 8.30 hodin vlakem z nádraží Louny-město.

3 Než-li přišel majitel farmy, pan Suchý, seznámili jsme se s prvními zvířecími obyvateli farmy.

4 Pěstuje se zde pšenice ozimá, řepka ozimá, pšenice jarní, ječmen jarní, kukuřice na siláž, kukuřice na zrno a vojtěška.

5 Historická část statku, která se dochovala dodnes, pochází z 16.století. Roku1992 byla farma navrácena rodině Suchých. Od r.2008 byla založena Rodinná farma – Suchý, s.r.o.

6 Ze zvířat jsou k vidění pštrosi, lamy, několik ovcí, koz a vodní drůbež. K užitku slouží stádo skotu, asi 200 ks. Z toho je 60 ks dojnic českého strakatého skotu, který se od začátku roku 2014 dojí pomocí automatického robota Lely Astronaut A4.

7 Stádo skotu

8 Lamy

9 Pštros

10 Kozy

11 Součástí rodinné farmy je také pension „Hájenka“. V agropenzionu Hájenka je šest pokojů s vlastním sociálním zařízením, celkem 20ti lůžky, společnou restaurací.

12 Nejlepší záběry.....

13 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Agrofarma ve Slavětíně. Ve čtvrtek 14.5. jsme jeli na třídní výlet na agrofarmu do Slavětína. Odjeli jsme v 8.30 hodin vlakem z nádraží Louny-město."

Podobné prezentace


Reklamy Google